in ,

(video) INP a lansat campania “Ajută-mă să traversez strada în siguranță”

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a lansat la data de 10 noiembrie o acțiune de sensibilizare a pietonilor care traversează trecerile pietonale mai puțin iluminate.

Campania este organizată în premieră în țară și are scopul de a reduce numărul persoanelor traumatizate pe trecerile de pietoni, în special la trecerile care sunt slab iluminate.

Atunci când pietonii intenționează să traverseze strada acestora li se recomandă să conecteze lumina telefonului mobil. Prin această metodă ei transmit un mesaj direct către șoferi: „ajută-mă să traversez strada în siguranță”, lumina telefonului atenționându-i pe conducători să reducă viteza și să fie atenți la trecerile pietonale.

Potrivit datelor statistice, numărul de accidente rutiere produse la trecerile de pietoni este în scădere, însă INP tinde spre o scădere semnificativă.

Astfel, pe parcursul a 10 luni ale anului curent, s-au produs 237 de accidente rutiere, în care 14 persoane şi-au pierdut viaţa și alte 238 au fost traumatizare, cu 8,1% mai puțin comparativ cu perioada analogică a anului trecut.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP mizează pe suportul și ajutorul, atât a cetățenilor, cât și a șoferilor, astfel încât împreună să putem contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc în special la trecerile pietonale.

Iti place articolul?