in , ,

(video) INSP anunţă 10 zile de activități împotriva accidentelor. Zi şi noapte vor fi pe drumurile publice

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a susţinut în această dimineaţă un briefing de presă în care a anunţat despre startul a 10 zile de activități menite să reducă accidentele în traficul rutier. La eveniment au participat: Pavel Apostol – șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere a Direcției poliție de patrulare a INSP și Daniel Mazepa – șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire a INSP.

În contextul celor organizate, INSP a anunţat că de astăzi se pune în aplicare o măsură majoră pentru a reaminti tuturor şoferilor că discplina în trafic trebuie păstrată. În colaborare cu membri ai Brigăzii de poliție cu destinație specială “Fulger”, poliţia va încerca să minimalizeze relaxarea care a apărut pe drumurile naţionale de când a fost instituit regimul de carantină, dar şi de când a fost scoasă starea de urgenţă de la nivel naţional, timp în care poliţiştii nu au fost atât de activi pentru că forţele erau direcţionate în a oferi suport în lupta cu noul tip de coronavirus.

Aşadar, poliţia se va afla 10 zile pe drumurile naţionale din toată ţara, până în 31 mai, zi şi noapte, pentru a impune disciplina. În plus, responsabili de la direcţia de integritate vor fi alături şi vor monitoriza acţiunile dintre şoferi şi poliţişti pentru a evita aceeaşi dare de mită.

În toate aceste 10 zile se vor întreprinde o serie de măsuri şi operaţiuni, motiv pentru care s-a făcut îndemn la colaborare. După 10 zile va fi organizată o conferinţă de presă în care vor fi făcute publice rezultatele acţiunilor.

“Nu ne activizăm pentru a colecta cât mai multe amenzi, ci pentru a readuce disciplina pe drumurile naţionale şi pentru a reduce numărul de accidente rutiere”, a declarat Daniel Mazepa.

Acţiunile care se vor desfăşura în cele 10 zile sunt şi operaţiuni bine cunoscute precum:

  • Operaţiunea “Viteza”;
  • Folosirea automobilelor capcană care monitorizează regimul de viteză pe drumurile cu risc sporit de producere a accidentelor;
  • Folosirea radarelor performante Trucam pentru a monitoriza viteza conducătorilor auto inclusiv pe timp de noapte;
  • Organizarea de filtre de verificare a conducătorilor auto care se eschivează de la răspundere contravențională, în particular cei care au fost prinşi anterior că încalcă limite de viteză, marcaje rutiere şi traversează la culoarea roşie a semaforului;
  • Operaţiunea “Pietonul”;
  • Operaţiunea “Girofarul”;
  • etc.

Într-un final, poliţia a venit cu îndemnul către cei care vor încerca să urce în stare de ebrietate la volan ca să nu o facă, pentru că urmările vor fi dure. De asemenea, reprezentanţii IGP au declarat că aceste acţiuni nu îi vor afecta pe conducătorii auto care respectă regulile în totalitate şi nu au probleme cu legea.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!