in , ,

(video) Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă acţiuni speciale şi zilnice pe parcursul lunii august

INP a anunţat într-o conferinţă de presă că va desfăşura mai multe acțiuni speciale pe întreg teritoriul ţării şi pe parcursul ultimei luni de vară. Acestea vor avea loc în contextul în care, anume în aceste săptămâni se înregistrează un flux majorat de transport, datorat cetățenilor care pleacă sau vin în vacanță.

Acțiunile vor urmări prevenirea accidentelor rutiere în vederea reducerii numărului și gravității acestora.

Astfel, oamenii legii vor informa șoferii despre riscurile conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate sau atunci când sunt foarte obosiți, dar şi a celor care pot apărea din cauza vitezei excesive. Aceste acțiuni vor avea loc la punctele de trecere Leușeni-Albița, Cahul-Oancea, Costești-Stânca și Giurgiulești-Reni, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor fi prezenți pe toate drumurile din țară unde vor desfășura în fiecare zi operaţiuni speciale, mai ales pe porțiunile de drum cu risc sporit al accidentelor rutiere.

Vezi şi: Votate în Parlament: În atenţia conducătorilor auto! 30 de modificări importante în Codul Contravenţional care vă pot viza

inp radar

Totodată, INP amintește că, recent, au fost înăsprite sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație, în special, pentru conducerea în stare de ebrietate. Printre modificările făcute în Codul Penal şi Codul Contravenţional se prevede:

  • anularea (în loc de privarea) dreptului de conducere a mijloacelor de transport de la 3 la 5 ani;
  • redobândirea dreptului de a conduce se poate face după expirarea a 4 ani de la emiterea hotărârii definitive, prin susținerea din nou a examenului pentru obținerea permisului, programului probațional antialcoolic și antidrog.
  • anularea amenzii, aceasta fiind substituită cu muncă neremunerată și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
  • privarea dreptului de a conduce vehicule de la 6 luni la 12 luni, iar dacă același șofer a fost prins băut la volan repetat pe parcursul unui an, privarea dreptului de conduce vehicule se va face pe un termen de la 2 la 3 ani. În ambele cazuri, permisul este ridicat de agentul constatator pe loc și remis instanței de judecată, fără a fi eliberat un alt document provizoriu. Astfel, șoferul este în imposibilitatea de a conduce vehicule pe perioada procesului de judecată până la emiterea hotărârii definitive.

Vezi mai multe: (video/update) Votat în Parlament. Şoferii băuţi care vor comite infracţiuni nu vor avea dreptul să conducă timp de 4 ani

buton subscribe