in ,

(video) Întâlnire exclusivă a clubului britanic Supra. Toyota le-a arătat îndeaproape prototipul noului model

După ce şi-a făcut debutul public în premieră la Festivalul de Viteză de la Goodwood, prototipul noii generaţii Toyota Supra A90 a fost în centrul atenţiei în cadrul unui eveniment special.

Producătorul auto a organizat o reuniune a posesorilor britanici de modele Supra din primele patru generaţii, acolo unde oamenii au avut ocazia să vadă noul automobil îndeaproape, chiar dacă era parţial camuflat.

Vezi şi: (video) Premieră la Goodwood: Noua Toyota Supra şi-a făcut auzit motorul turbo

Un total de 50 de modele impecabile, prezentate de toate cele patru generații Supra, au fost invitate să participe la anticiparea noii sosiri a lui A90 Supra.

Majoritatea celor 84 de proprietari și oaspeți au venit în maşini din a patra generație, de la modele foarte solicitate în Marea Britanie cu cutii de viteze manuale, la exemple care ilustrează popularitatea durabilă și potențialul imens de tuning al motorului iconic 2JZ cu şase cilindri în linie.

De asemenea, au participat opt ​​modele din generația a treia, atât în versiune iniţială, cât și în variantă facelift, patru modele unghiulare din a doua generație și un singur model din prima generație. Acesta din urmă a fost unul din cele doar două exemplare Celica Supra care există în Marea Britanie.

Tetsuya Tada, inginerul-şef al proiectului A90, a adus maşina într-o clădire dintr-o locaţie secretă şi a fost primit cu multe aplauze din partea entuziaștilor. El a poziționat-o pe un suport rotativ și apoi a introdus cu mândrie “copilul său nou” mulțimii, ca fiind punctul culminant de șase ani de dezvoltare.

A fost un moment care a marcat şi prima apariţie publică a maşinilor din toate cele cinci generaţii.

Expertul le-a mai oferit proprietarilor tuturor celor patru generații anterioare o introducere exclusivă a prototipului camuflat şi i-a anunţat că maşina va ajunge pe piaţă până la mijlocul anului 2019.

Primul model Supra a fost produs în 1978 ca derivat pilot al modelului Celica de atunci, dar nu a fost niciodată vândut oficial în Marea Britanie. A doua generație Celica Supra a sosit în Regatul Unit în august 1982 și a fost înlocuită de modelul Supra din a treia generația independentă în iulie 1986.

A patra generație Supra a fost lansată în august 1993, dar vânzările i-au încetat în Regatul Unit în 1996. Producția cu volum redus de Supra Mk4 a continuat în Japonia pentru piața internă până în iulie 2002.

Anii de producţie Modelul Vânzări în Marea Britanie
1978 – 1981 1st generation (A40) Celica Supra n/a
1982 – 1985 2nd generation (A60) Celica Supra 4.132
1986 – 1993 3rd generation (A70) Supra 11.551
1993 – 1996 4th generation (A80) Supra 623

Vezi şi: (video) Evoluția modelului Toyota Supra, din 1978 şi până în prezent, într-un minut

Iti place articolul?