in , , ,

(video) Interes uriaș pentru primul Jaguar electric. Cine și pentru ce a comandat 20000 de mașini

Noul Jaguar I-PACE este primul electromobil al mărcii şi unul dintre primele SUV-uri electrice de serie din lume. Un astfel de avantaj l-a făcut deja preţios în ochii unor oameni şi iată că cineva s-a gândit să-l comande în câteva mii de exemplare.

Mai exact, dezvoltatorul sistemelor de pilotare automată Waymo și grupul Jaguar Land Rover au convenit asupra realizării în comun a unor mașini premium cu autopilot în cadrul unui parteneriat pe termen lung.

Proiectul are la bază un Jaguar I-PACE care a devenit deja complet autonom şi care a fost prezentat în premieră locală împreună cu modelul de serie la Salonul Auto Internaţional de la New York.

Vezi și: (video) Provocare directă! Noul Jaguar I-PACE şi-a arătat „muşchii” în faţa a două versiuni Tesla Model X

Noutatea va completa parcul de mașini de teste a companiei Waymo din acest an și ulterior va deveni disponibilă pentru uz public din 2020. În următorii doi ani de producţie a electromobilului, Jaguar Land Rover va livra până la 20.000 de exemplare subdiviziunii Google şi toate vor ajunge să facă zilnic în jurul a un milion de călătorii.

Între timp, majoritatea automobilelor pentru experimente ale Waymo sunt monovolume hibride Chrysler Pacifica. Mașinile sunt echipate cu dispozitive de măsurare cu laser, radare cu un unghi de vizibilitate la 360 de grade, senzori și un calculator sofisticat cu software care rulează pe baza unei inteligențe artificiale.

Vezi și: (video) Maşinile cu autopilot ale Waymo au ieşit la teste pe străzi publice fără şoferi-operatori

Pentru a îmbunătăți algoritmii complexului hardware și software, compania utilizează simulări virtuale și teste pe drumurile publice.

În acest sens, este de așteptat ca orice locuitor din statul american Arizona să poată folosi mașina cu autopilot, deoarece Waymo va lansa mai târziu în acest an primul serviciu de transport cu autovehicule autonome din lume. Prin intermediul unei aplicaţii speciale oricine va putea solicita un I-PACE pentru deplasări.

Amintim că noul Jaguar I-PACE a fost prezentat în prima zi a lunii martie, inclusiv la Salonul Auto de la Geneva unde am avut cu el primul contact.

Vezi neapărat: GENEVA 2018: Standul Jaguar – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO: