in , ,

(video) Intră, locuieşte şi călătoreşte. VW a prezentat casa pe roţi California XXL Concept

Compania Volkswagen a prezentat recent la expoziţia specializată Caravan Salon din oraşul Dusseldorf, dar şi la Salonul Auto de la Frankfurt, o casă pe roţi conceptuală, numită California XXL.

Maşina construită pe baza noului VW Crafter este o încercare a nemţilor de a face autovehicul mai confortabil şi mult mai practic pentru călătorii în orice sezon al anului, comparativ cu popularul Volkswagen California care este făcut pe baza modelului Caravelle.

Baza tehnică a acestui microbuz este un Crafter cu ampatament mediu de 3.640 mm, un motor TDI de 2.0 litri (177 CP) şi un sistem de tracţiune integrală. Spre deosebire de un Crafter obişnuit, acest microbuz este dotat cu o suspensie pneumatică reglabilă.

Şi dimensiunile sunt mai mari, cu 102 mm mai înalt şi cu 250 mm mai lung în partea posterioară. În habitaclu se poate sta în picioare comod deoarece înălţimea este egală cu 2.2 metri, iar cea a maşinii – 2.9 metri.

Înăuntrul acestei case pe roţi există, în partea din spate, un pat care se poate strânge, pentru două persoane, care măsoară 2 x 1.7 metri.

Deasupra cabinei şoferului şi între acoperiş mai există un spaţiu pentru dormit unde se vor putea simţi confortabil doi adolescenți. Ambele paturi pot fi ventilate şi încălzite.

Dacă tot am vorbit despre o casă, nu are cum să lipsească o baie şi bucătărie! Pentru aceste două compartimente a fost creată o secţiune specială în centrul maşinii care poate fi transformată complet.

Zona bucătăriei este completată cu un aragaz, chiuvetă şi două frigidere cu 50 de litri volum fiecare (sus şi jos), măsurând în lăţime 1.100 mm. Cifra poate creşte uşor până la 2.050 mm.

Masa care se desface şi se detaşează din interior poate fi scoasă afară şi conectată la nişte suporturi care se ascund în spatele uşii lungi.

Scaune care se strâng, utile pentru picnic, de asemenea există şi acestea sunt poziţionate sub uşa din spate, împreună cu un grătar-grill de la firma Weber.

Mai interesant este aranjată zona „udă”. Atunci când nu este folosită aceasta arată ca un dulap obişnuit cu o adâncime şi lăţime de 60 de centimetri. Pentru a fi folosită ca atare, trebuie doar tras un mâner şi acest dulap se extinde în salon cu încă 60 de centimetri.

Secţiunea din podea de asemenea se mişcă într-un compartiment special.

Înăuntrul acestui dulap găsim un closet, iar deasupra lui un lavoar care se poate strânge şi cu un robinet care se scoate la nevoie. De asemenea mai există un dulap mic pentru accesorii, iar deasupra acestuia o pară de duş.

La nevoie, cu ajutorul telefonului, poate fi deschisă o secţiune a acoperişului pentru ca vaporii de apă să iasă.

Printre alte dotări pe care VW le-a pus pe acest concept se numără un sistem de climatizare, proiector video, sistem audio, prize la 220 de volţi şi porturi USB împrăştiate prin salon.

În zilele cu soare lumina intră în habitaclu printr-un acoperiş panoramic cu o lungime de 3.700 mm şi o lăţime de 1.100 mm, iar pe timp de noapte sau vreme rea atmosfera plăcută e asigurată de lumină ambientală.

Cei care vor călători într-o astfel de maşină, în cazul în care VW va decide să o facă în serie, vor mai avea acces la numeroase compartimente pentru depozitarea lucrurilor, un boiler, un generator de căldură suplimentar, un rezervor cu un volum de 140 de litri pentru apă potabilă şi altul de 90 de litri pentru deşeuri, dar şi un rezervor cu gaz (37 de litri).

GALERIE FOTO: