in ,

(video) Jaguar F-Pace este Maşina Anului 2017 în lume şi are cel mai bun design

Aşa după cum s-a anunţat anterior, în cadrul Salonului Auto de la New York a fost dezvăluit marele câştigător al concursului Maşina Anului în lume, ediţia 2017 (WCOTY).

Marele titlul a fost cucerit de Jaguar F-Pace, model care a luat şi premiul de frunte la categoria “Cel mai bun design”.

Vezi şi: (video) Test Drive: Jaguar F-Pace

Pentru marele premiu au mai luptat în finală noile generaţii Audi Q5 şi Volkswagen Tiguan. La categoria cele mai frumoase automobile (“cel mai bun design auto”) din nou F-Pace a reuşit să le i-a trofeul modelelor Mercedes-Benz S-Class Cabriolet şi Toyota C-HR.

Cea mai bun automobil de oraş a devenit modelul electric BMW i3, iar la categoria cel mai luxos automobil al anului a câştigat noul Mercedes-Benz E-Class, sedan care i-a bătut pe BMW Seria 5 şi Volvo S90/V90.

Cel mai bun automobil sport al anului a fost numit Porsche 718 Boxster/Cayman, model care i-a devansat pe McLaren 570S şi Audi R8 Spyder. Respectiv, premiul de frunte în categoria cel mai ecologic automobil l-a luat Toyota Prius Prime.

Amintim că în ediţia din 2016 Maşina Anului a fost aleasă decapotabila Mazda МX-5. Anterior, modele finaliste au mai fost Audi A4, Mercedes-Benz GLC, Cadillac CT6, Mazda CX-3, Jaguar XE, Land Rover Discovery Sport.

Iti place articolul?