in ,

(video) Jaguar la Pebble Beach: Vom construi în serie E-Type-uri electrice

După o reacție covârșitoare şi pozitivă faţă de conceptul original al “celui mai frumos automobil electric din lume”, Jaguar Classic a confirmat că va construi o ediţie limitată de modele clasice E-Type, dar cu propulsie electrică de ultimă oră.

Anunţul a fost făcut în premieră la Pebble Beach, după debutul cu succes a conceptului la Jaguar Land Rover Tech Fest în septembrie 2017.

Combinând posibilităţile sale de restaurare a maşinilor de altă dată cu tehnologia de ultimă oră de la Jaguar I-PACE, subdiviziunea Jaguar Classic va oferi pasionaţilor E-Type-uri restaurate şi transformate în electromobile, care vor fi asamblate pe aceeaşi linie de producţie Classic Works din Coventry, Marea Britanie, acolo unde erau făcute cândva maşinile cu motoare cu ardere internă.

Se va oferi, de asemenea, un serviciu de conversie EV pentru proprietarii de E-Type-uri. Pentru a păstra autenticitatea vehiculului de bază, conversia EV va fi complet reversibilă.

“Am fost copleșiți de reacția pozitivă faţă de conceptul Jaguar E-Type Zero. Protejarea în viitor a plăcerii deținerii de mașini clasice reprezintă o piatră de temelie majoră pentru Jaguar Classic. E-Type Zero arată ce patrimoniu incredibil este modelul E-Type”, a spus Tim Hannig, directorul Jaguar Land Rover Classic.

Specificațiile tehnice complete și detalii privind stabilirea prețurilor vor urma pe parcurs, însă Jaguar Classic deja a început să găsească potenţiali clienţi. Livrările primelor vehicule electrice E-type sunt planificate să înceapă din vara anului 2020!

Prima utilizare în public al unui astfel de autovehicul: (video) Prinţul Harry şi-a dus nevasta la petrecere cu cea mai elegantă maşină electrică a momentului

Jaguar E Type electric 7

Conceptul Jaguar E-Type Zero nu numai că se conduce și arată ca un E-Type obişnuit, ci și oferă performanțe remarcabile, cu o accelerație mai rapidă decât modelul original Seria 1. Jaguar Classic mizează pe o autonomie de peste 270 de km, o caracteristică la care va contribui de asemenea greutatea redusă și de aerodinamica elegantă. Conceptul este alimentat de o baterie cu o capacitate de 40 kWh, care poate fi reîncărcată în 6-7 ore ore în dependenţă de sursa de alimentare.

Propulsia electrică cu un reductor-distribuitor cu o singură treaptă a fost concepută special pentru E-Type, utilizându-se mai multe componente de la Jaguar I-Pace. Pachetul de acumulatori din litiu-ion are aceleași dimensiuni și greutate similară cu motorul XK pe benzină cu șase cilindri, standard a unui E-Type clasic, și se află instalat în acelaşi loc.

Motorul electric se află în spatele setului de acumulatori, în locul cutiei de viteze de pe un E-Type obişnuit. Un nou arbore cardanic trimite puterea la un diferențial de transfer și la unitatea finală.

Jaguar E Type electric 3

Folosind o unitate de propulsie electrică cu o greutate și dimensiuni asemănătoare cu motorul pe benzină și transmisia de pe maşina originală, structura sa, inclusiv suspensiile și frânele, nu s-au schimbat, simplificând conversia și menținând experiența de conducere în conformitate cu cea a vehiculului original. Se conduce, este manevrabil şi frânează la fel ca un tip E-Type original, cu o distribuție a greutăţii față-spate neschimbată.

În afară de sistemul de propulsie de ultimă oră, maşina va avea un panou de bord digital, un sistem infotainment afişat pe un ecran tactil (dotare opţională) şi faruri LED care vor strica deloc designul istoric.

O ultimă versiune a conceptului E-Type Zero, finisat în culoarea Bespoke Bronze, a fost prezentată în cadrul evenimentului The Quail: A Motorsports Gathering.

Pe lângă acest E-Type, la Pebble Beach Jaguar a adus următoarele două maşini:

Vezi şi: (video) Jaguar va renaşte o legendă auto! Va construi încă 25 de exemplare a modelului D-Type

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Jaguar a restaurat perfect maşina bateristului trupei britanice Iron Maiden

buton subscribe

GALERIE FOTO: