(video) Jurnalist britanic, prim contact cu Lada Niva. A fost uimit printre altele să afle de unde i se poate deschide hayonul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mereu este interesant de urmărit astfel de reportaje, în care jurnalişti originari din ţări producătoare de autovehicule (cu istorie şi tradiţii), dar şi cu o piaţă largă de desfacere, unde oferta este mare şi există posibilitatea largă de comparare, au un prim contact cu modele ale unor mărci străine.

O atârnare aparte este faţă de producătorul naţional AvtoVAZ din Federaţia Rusă. Acesta, sub marca Lada, pe lângă faptul că are o gamă de modele relativ accesibile şi moderne, continuă să ţină pe linia de producţie, deja de mai multe decenii consecutiv, unele care ar trebui să fie deja istorie.

O astfel de maşină este Lada Niva, pentru acest test fiind luat un exemplar din “gama anului 2022” (oricât de ciudat nu ar suna asta) de la un dealer neoficial. SUV-ul cu preţ de tocmai 20.500 de euro a mai fost testat în off-road uşor şi cronometrat în cât timp poate parcurge 402 metri.

Mat Watson a remarcat progresivitatea conceptului Niva (după standardele de la mijlocul anilor 1970), a lăudat exteriorul și a scos în evidență faptul că portierele sale se închid cu același sunet ca la un G-Class sau un vechi Porsche 911.

Cu toate acestea, a rămas dezamăgit pentru că mașina pune la dispoziție materiale interioare ieftine, un al doilea rând înghesuit și un portbagaj mic cu capacități de transformare limitate. În plus, a fost surprins că Niva Legend are un singur airbag în spătarului scaunului şoferului, dar nu și în volan!

În mișcare, SUV-ul s-a dovedit a fi destul de confortabil în condiții urbane și la viteze mici, dar în afara oraşelor vântul creează disconfort, iar motorul slab limitează capacitatea de depăşire.

Până la 97 de km/h Lada Niva accelerează în tocmai 19 secunde, iar 402 metri îi parcurge în 21.2 secunde.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/