in ,

(video) Ken Block prezintă Climbkhana sau cum să cucerești Pikes Peak cu 1400 de cai putere

Pilotul profesionist Ken Block şi echipa sa ne prezintă după un an de aşteptare prima parte a seriei de filmuleţe numite Climbkhana.

În cele ce urmează putem vedea imagini spectaculoase şi abilităţi excepţionale de stăpânire a unei maşini cu 1.400 de CP şi cu anvelope speciale Toyo Proxes R888R pe renumitul traseu de la Pikes Peak.

“Este cea mai nebună maşină pe care am condus-o în viaţa mea. Un set de anvelope sunt uzate atât de rapid, timp în care nici nu reuşesc să schimb treptele cutiei de viteze. Este uimitor”, a spus Block.

Mai multe fotografii din timpul filmării Climbkhana: (video) Ken Block prezintă teaserul unei noi serii de videoclipuri incendiare – Climbkhana

Principalul „actor” al acestei noi serii de filmuleţe incendiare este un Ford Mustang Hoonicorn RTR V2, dotat cu un V8 cu două turbo compresoare uriașe şi alimentat cu metanol.

Acest automobil este o versiune modernizată a coupeului Ford Mustang Hoonicorn, folosit pentru filmări în a şaptea parte Gymkhana.

Vezi și: (video) Ken Block şi-a prăjit o nalbă deasupra unui motor V8 cu 1400 de cai putere

Cuvântul Climbkhana este o combinaţie a „Hill Climb” (astfel sunt numite cursele în care participanţii trebuie să urce un deal) şi Gymkhana.

Vezi și: (video) Ken Block exploatează la maxim un Ford Fiesta de curse în noua Terrakhana

Pikes Peak International Hill Climb sau cum mai este numită “Cursa către nori” este a doua cea mai veche cursă care se desfășoară în SUA (după Indianapolis 500). Contra cronometru participanții trebuie sa parcurgă un traseu cu o lungime de 19.99 kilometri și care are în total 156 de curbe. Startul se afla la o altitudine de 1.440 metri deasupra nivelului mării, iar finișul la 4.300 de metri.

Iti place articolul?