in , ,

(video) Kimi Raikkonen a câștigat pentru Ferrari pentru prima dată după succesul din 2009

În această noapte, Kimi Raikkonen a câștigat peste ocean Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii. Finlandezul a plecat de pe locul al doilea al grilei, însă chiar în primul viraj a reușit să îl depășească pe Lewis Hamilton.

Pilotul Mercedes avea şanse foarte mari să câștige titlul mondial deja pe circuitul din Austin, însă strategia cu două opriri la boxe pentru schimbul de pneuri nu l-a avantajat pe acesta.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Trebuie de remarcat şi performanţele tânărului Max Verstappen. Acesta a pornit tocmai de pe locul al 18-lea al grilei şi a recuperat într-un mod uimitor, ajungând să pună presiune chiar asupra liderului. “Ice Man” a rezistat și a câștigat pentru Ferrari pentru prima dată după succesul de la Spa, din 2009. Succesul lui Raikkonen este şi primul în Formula 1 din ultimii cinci ani, de pe vremea când concura pentru Lotus, în 2013.

Max Verstappen a reuşit să completeze podiumul pe poziţia secundă, iar locul trei l-a ocupat Lewis Hamilton. Sebastian Vettel a sosit al al patrulea din cauza mai multor erori, dar păstrează încă o ultimă şansă în lupta pentru titlu.

În total, doar patru piloţi nu au reuşit să finiseze cursa, fiind înregistrate atât accidente, cât şi defecţiuni la monoposturi.

Vezi şi: Kimi Raikkonen va avea din 2019 un nou coechipier la Sauber. Cine este acesta

Din punct de vedere matematic, Scuderia Ferrari mai are şanse pentru a aspira atât la titlul din campionatul piloţilor, cât şi la cel al constructorilor. Hamilton și Vettel sunt despărțiti de 70 de puncte în clasamentul general, iar germanul ar lua titlul de campion mondial numai dacă va câştiga toate cursele rămase.

Până la finalul sezonului curent au mai rămas trei curse. Următoarea va avea loc în această duminică în Mexic.

Vezi şi: (video) Kimi King of Speed. Pilotul Scuderia Ferrari a bătut recordul celui mai rapid tur din toată istoria F1

GALERIE FOTO:

What do you think?