in , ,

(video) Lada Vesta a ajuns pe mâinile germanilor de la ADAC şi i-a impresionat, însă are careva probleme

Experţii clubului auto german ADAC au testat modelul Lada Vesta care este făcut pentru export şi a început să fie vândut oficial în Germania din acest an. Potrivit rezultatului general, mașina a acumulat doar 3.4 puncte, ceea ce corespunde evaluării “satisfăcător”.

De menţionat că în testele efectuate după metodologia ADAC se acordă doar puncte de penalizare. Astfel, cu cât este mai mică nota generală – cu atât mai puține critici a primit.

În cazul modelului Lada Vesta, experții au apreciat interiorul și portbagajul spațios, designul exterior, sistemul puternic de încălzire, ergonomia, garda la sol, costurile de operare reduse şi cam atât.

De cealaltă parte, nemţilor nu le-au plăcut materialele folosite la interior, dar şi mai mult calitatea asamblării acestora. Totodată, nivelul (scăzut) de echipare cu sisteme de securitate lasă de dorit, luându-se în considerare prețul destul de ridicat al maşinii.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

În timpul rulării pe porţiuni drepte de drum, sedanul Lada Vesta s-a arătat destul de stabil, însă în curbe s-a remarcat un “volan gol” care nu avea o forţă necesară pentru a se întoarce singur înapoi în poziţie iniţială. Germanilor nu le-au mai plăcut mecanismele de frânare şi motorul slab care mai şi produce mult zgomot.

Vezi şi: (foto) AutoVAZ a arătat prototipul unui sedan Lada Vesta complet electric

ADAC a testat un sedan cu un motor de 1.6 litri care generează 106 CP şi 148 Nm – singura opțiune pe piața germană. La alegere se oferă doar o cutie de viteze mecanică sau una robotizată cu cinci trepte. În primul caz, costul este de 12.740 de euro, iar în al doilea – de la 13.740 de euro.

Cel mai scump Vesta va costa acolo 14.500 de euro. Pentru comparație, Volkswagen oferă pentru 12.975 de euro un hatchback Polo.

Vezi şi: (foto) No comment: Cum arată la interior cel mai ieftin VW Polo de generaţie nouă

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?