in , ,

(video) Lamborghini Aventador a fost transformat de unul din creatorii lui Ferrari Enzo într-un retro supercar

Festivalul american The Quail Motorsports Gathering a fost gazda unui nou supercar dezvoltat de Ken Okuyama, fost designer la atelierul italian Pininfarina, care a lucrat în cariera sa la exteriorul unor modele ca Ferrari Enzo sau Ferrari 599.

Noul său automobil este numit Kode 0 (“codul zero” din traducere), iar designul său este inspirat din cel al maşinilor futuriste din anii 1970.

De fapt, acest supercar este un Lamborghini Aventador, însă cu o nouă caroserie făcută în stilul lucrărilor lui Marcello Gandini, cel care a inventat designul triunghiular, aplicat pe Lancia Stratos Zero, Lamborghini Countach sau Ferrari Moduro.

Panourile caroseriei de pe Kode 0 sunt făcut din fibră de carbon, iar greutatea este mai mică cu 25 de kilograme decât cea a unui Aventador – 1.550 de kilograme.

Acest coupe mai are nişte blocuri optice cu LED-uri, jante de 20 şi 21 de inci în faţă şi spate respectiv, dar şi nişte anvelope Pirelli P-Zero.

În mişcare Kode 0 este pus de un V12 natural aspirat de 6.5 litri, care produce 700 de CP şi 690 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 2.9 secunde, exact ca şi un Aventador S cu ai săi 740 de CP.

Amintim că anul trecut în aceeaşi perioadă a anului Ken Okuyama a prezentat un speedster cu uşi unice.

Vezi şi: (foto/video) Unul dintre creatorii lui Ferrari Enzo a prezentat la Pebble Beach un speedster

Sursă foto: Motor1

Iti place articolul?