in ,

(video) Lamborghini Avventura: Urmăreşte o galerie de imagini epice cu noul Urus prin Islanda

În luna octombrie, Islanda a devenit următoarea destinație pentru Lamborghini Avventura, seria de expediții organizate de constructorul italian pentru a descoperi cele mai spectaculoase locuri și drumuri din lume.

După Andaluzia, Transilvania și Norvegia, Islanda a fost aleasă ca o destinație ideală pentru testarea versatilității nelimitate a noului super SUV Urus, pe drumurile, pistele și peisajele unice ale acestei ţări.

Primele maşini Lamborghini care au atins vreodată pământul Islandei, șapte Urus-uri colorate, au parcurs un total de aproximativ 900 km în două zile, printr-o întreagă gamă de condiții meteorologice, de la soare la vânt, de la ploaie la zăpadă. Aventura a pornit de la peninsula Reykjanes, acolo unde se află faimoasa Lagună Albastră: o zonă geotermală alimentată de producția de apă din apropierea fabricii geotermale din Svartsengi, cu piscine de apă caldă de culoare albastră deschisă.

Din lagună, convoiul s-a deplasat de-a lungul coastei de sud a insulei, ajungând prin locuri asemănătoare celor din vise: de la stâncile Krysuvikurberg numite după cei doi troli dintr-o legendă, plaja cu nisip negru Reynisfjara, până la capul Dyrhólaey cu arcul său enorm din piatră naturală care se desfășoară în mare, populat de colonii de pufini care îşi au cuiburile pe stânci și migrează în timpul iernii.

Cu ajutorul selectorului Anima a fost setat regimul de rulare Terra şi coloana de maşini s-a îndreptat apoi spre rute în off-road şi vaduri de apă, oferind o demonstrație perfectă a modului în care o astfel de maşină se descurcă pe cele mai extreme terenuri.

Călătoria a continuat prin câmpurile de lavă acoperite cu mușchi în zona vulcanului Laki, laguna de aisberg din Fjallsárlón de la capătul sudic al ghețarului Vatnajökull și prin peisajele extraordinare a lagunei glaciare Jökulsárlón, în mijlocul aisbergurilor și a focilor.

Într-un final, toate cele şapte SUV-uri s-au întors în capitala Reykjavik, inima politică, culturală și economică a insulei, spre civilizaţie, după sute de kilometri de natură şi tăcere stricată doar de sunetul celor şapte V8-uri.

Vezi şi: (video) Noul Lamborghini Urus a fost întâmpinat în Singapore de un convoi impresionant de super maşini

Islanda este una dintre ţările care nu are un dealer Lamborghini, chiar dacă drumurile sale sunt perfecte pentru supercaruri.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?