in , ,

(video) Lamborghini Huracan a devenit oficial primul supercar taximetru din Marea Britanie

Consiliul municipal al oraşului Wolverhampton a înregistrat şi a permis supercarului Lamborghini Huracan să fie un automobil care poate fi folosit pe post de taximetru.

Astfel, maşina de producţie italiană este prima de acest fel din Marea Britanie, care a fost licenţiată pentru a transporta pasageri, scrie Express & Star.

Exemplarul din imagini, un Huracan vopsit într-o culoare verde deschisă şi care costă 196.000 de lire sterline, aparţine companiei Special Wedding Cars.

Anterior, această firmă avea un Lamborghini Gallardo de culoare albă, însă acesta putea fi oferit în arendă doar pentru petreceri sau diverse ceremonii.

De menţionat că transportul pasagerilor de la punctul A la punctul B, fără o permisiune corespunzătoare, este interzis în Marea Britanie şi se amendează.

“Noi credem că Huracan va fi închiriat de cele mai multe ori pentru nunţi şi baluri de absolvire. Însă, dacă cineva va dori să meargă la cumpărături sau să fie dus (mai) rapid până la Gara Feroviară, atunci, fără probleme putem face asta. Tariful minim este de 349 de lire sterline pe oră (505 dolari)”, a spus co-proprietarul Special Wedding Cars, Heidi Warke.

Amintim că Lamborghini Huracan este propulsat de un motor V10 de 5.2 litri volum, care oferă 610 CP şi 560 Nm de cuplu. Supercarul accelerează până la 100 de km/h timp de 3.2 secunde, iar viteza maximă este egală cu 325 de km/h.