in , ,

(video) Lamborghini Urus ST-X Concept – primul super SUV de curse

Subdiviziunea sportivă a companiei Lamborghini, Squadra Corse, a mai arătat în acest weekend, pe lângă supercarul exclusiv SC18 Alston (în altă locaţie), în cadrul evenimentului World Final care marchează sfârşitul sezonului campionatului Lamborghini Super Trofeo, noul Urus ST-X Concept.

Această maşină reprezintă versiunea de curse a primului super SUV din istoria mărcii.

Vezi şi: (video) Lamborghini Avventura: Urmăreşte o galerie de imagini epice cu noul Urus prin Islanda

Ce vor să facă italienii cu acest Urus? Aflăm că a fost conceput pentru a participa în cadrul unui campionat unic single-brand, care va combina atât curse pe circuite, cât şi în off-road! Noul format de curse va fi lansat în 2020 în Europa și Orientul Mijlociu pe circuite aprobate special de FIA. Formula de participare va fi simplă: “ajungi şi conduci”, proiectată să ofere clienților-șoferi un pachet complet, care include maşina şi toată asistenţa tehnică necesară în timpul unui weekend de curse.

Conceptul Urus ST-X aplică experiența din motorsport a Lamborghini Squadra Corsa într-un segment nou. În comparație cu modelul de producție, conceptul Urus ST-X a fost optimizat mecanic și echipat cu toate elementele de siguranță aprobate de FIA, incluzând o cuşcă de protecţie din oţel, un sistem de prevenire a incendiilor și un rezervor de combustibil FT3.

Din punct de vedere estetic, conceptul Urus ST-X se caracterizează printr-o livrea mată de culoare Verde Mantis, în plus față de capota din fibră de carbon vizibilă. Prizele de aer mai mari de pe aceasta optimizează răcirea motorului V8 twin-turbo, capabil să livreze aceeaşi 650 de CP și cuplu de 850 Nm. Aspectul general este completat de un spoiler spate nou, terminaţiile laterale ale eşapamentului cu un design hexagonal nou și jantele din aliaj de aluminiu de 21 de inci, care sunt prinse într-un singur punct şi sunt acoperite cu anvelope speciale marca Pirelli.

Dezvoltarea configurației de curse a dus, de asemenea, la o reducere cu 25% a greutății SSUV-ului, în comparație cu modelul de serie (2.200 vs 1.650 de kg). Greutatea redusă, împreună cu garda la sol ridicată și rigiditatea torsională asigurată de o cușcă de protecţie integrată în cadru, contribuie la transformarea conceptului Urus ST-X într-o mașină de curse pentru utilizare pe circuite și pe teren accidentat fără nici un compromis.

Debutul maşinii şi a noului campionat va avea loc în timpul Lamborghini World Final din 2019.

Vezi şi: (video) Drag race: Tesla Model X vs Lamborghini Urus vs Mercedes-AMG G 63 vs Range Rover Sport SVR

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?