in , ,

(video) Lewis Hamilton a câştigat al cincilea titlu de campion mondial în Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat pentru a cincea oară în cariera sa titlul de campion mondial de Formula 1, acum câteva ore, după Marele Premiu al Mexicului. Chiar dacă nu a câştigat cursa în sine, poziţia ocupată la final i-a adus punctele necesare (358) pentru ca rivalul său de la Scuderia Ferrari să nu îl mai poată depăşi (294).

Cu această ocazie, Hamilton l-a egalat pe legendarul pilot argentinian Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion mondial de Formula 1 în anii ’50. Titlul cucerit îl face pe Hamilton să fie unul dintre cei trei piloţi care au câştigat cinci sau mai multe campionate, după Juan Manuel Fangio şi Michael Schumacher, cel care deţine recordul de titluri – 7.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pilotul Red Bull Racing Max Verstappen a fost cel care a trecut primul linia de sosire în Marele Premiu al Mexicului, fiind cronometrat în o oră, 38 de minute şi 28,851 de milisecunde la finalul celor 71 de tururi de circuit. El a fost urmat în clasamentul final de cei doi piloţi ai echipei Scuderia Ferrari, germanul Sebastian Vettel (la 17,316 secunde diferenţă) şi finlandezul Kimi Raikkonen (la 9.914 secunde).

Lewis Hamilton, care avea nevoie de o clasare între primele şapte locuri pentru a intra în posesia titlului mondial, a ocupat poziţia a patra, la 78,738 secunde.

“Sincer, este foarte greu de realizat acest lucru în acest moment. Este ceva la care am visat, dar niciodată, într-un milion de ani, nu m-am gândit că aș fi aici, astăzi, un campion mondial de cinci ori. Nu știam niciodată că se va întâmpla și sunt foarte recunoscător tuturor celor care m-au ajutat să fiu aici. Vreau să mulțumesc tuturor fanilor pentru că au făcut Grand Prix-ul Mexicului să fie cât mai special. Și vreau să aduc mulțumiri echipei mele. Bono a spus la radio – Campionatul nu a fost câștigat aici, a fost câștigat printr-o muncă grea și prin multe curse. Deci, sunt foarte recunoscător pentru toată munca grea de acasă, pentru PETRONAS, pentru toți partenerii noștri și, în cele din urmă, pentru Mercedes. Am fost cu Mercedes de când aveam 13 ani, așa că pentru a obține același lucru pe care Fangio l-a făcut cu Mercedes cu mulți ani în urmă, este un sentiment incredibil și foarte ireal în momentul de față. Nu aș fi aici dacă nu ar fi fost toată munca grea pe care tatăl meu a făcut-o și familia mea”, a declarat Hamilton.

Până la finalul sezonului actual de Formula 1 au mai rămas două curse. Penultima se va desfăşura în Brazilia (pe 11 noiembrie) şi ultima în Emiratele Arabe Unite (pe 25 noiembrie).

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?