in , ,

(video) Lewis Hamilton anunţă lansarea unei echipe proprii pentru participarea în Extreme E

Actualul pilot al echipei Mercedes-AMG Petronas F1, Lewis Hamilton, a anunțat lansarea propriei sale echipe X44, care va concura în seria de curse off-road cu vehicule electrice – Extreme E – începând cu sezonul inaugural din 2021!

X44, referindu-se la numărul de #44 pe care Hamilton îl poartă în F1, va contesta în seria sportivă care se lansează anul viitor și va cuprinde curse în zonele afectate de schimbările climatice. Cu toate acestea britanicul nu va concura pentru echipa sa şi nici nu anunţă implicarea sa în activitățile de zi cu zi ale acesteia.

“X44 este un nou tip de echipă de curse – o echipă care va schimba lumea în bine.

X44 va intra în primul sezon al Extreme E la începutul anului 2021 alături de alte echipe şi vom concura împreună în cinci locații îndepărtate de civilizație, unele care sunt afectate de schimbările climatice.

Vom avea ocazia să creștem gradul de conștientizare cu privire la unele dintre cele mai critice probleme de mediu cu care se confruntă planeta noastră și să lucrăm îndeaproape cu fiecare comunitate pentru a lăsa în urmă o moștenire locală pozitivă”, a spus Hamilton.

La mometul de faţă nu se știe încă pe cine va alege Hamilton ca fiind perechea de piloţi. Conform regulilor campionatului, acestea impun ca o echipă Extreme E să fie formată de un conducător auto de sex masculin şi altul de sex feminin!

Apropo, în contextul celor spuse, aflaţi că s-au arătat disponibili să participe în noua serie nume precum sextuplul campion mondial de raliuri Sebastien Ogier, pilotul de curse Katherine Legge sau pilotul IndyCar Simone De Silvestro.