in , ,

(video) Lewis Hamilton a câştigat cursa din Singapore după un start dezastruos al celor de la Ferrari

Lewis Hamilton a câştigat Grand Prix-ul din Singapore, profitând de haosul creat imediat după start, când 4 monoposturi au fost implicate într-un accident dezastruos.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Sebastian Vettel, aflat pentru a 4-a oară în pole position pe străzile din spectaculosul oraş Leu, a fost păcălit de ploaie şi a ratat startul. A încercat să îl blocheze pe Max Verstappen, aflat la cea mai bună performanţă din calificări, dar nu a reuşit decât să comprime 3 monoposturi într-o grămadă de resturi valorând zeci de milioane de euro.

Victime colaterale ale carambolului au fost Kimi Raikkonen, cu un start exploziv din grilă, şi Fernando Alonso, lovit în plin în primul viraj.

Astfel Lewis Hamilton, rivalul direct în lupta pentru titlul mondial al lui Vettel, a câştigat toate cele 25 de puncte puse în joc, distanțându-se la general cu un avans de 28 de puncte, când mai sunt doar 6 curse până la finele sezonului 2017.

A fost prima cursa în nocturnă, începută pe ploaie, din istoria Formulei 1. Lewis Hamilton devine astfel singurul pilot care obţine 3 victorii consecutive în actualul an, ajungând la cota 60 în palmaresul personal.

Podiumul din Singapore a fost completat de Daniel Ricciardo, care şi-a adus monopostul Red Bull pentru a 3-a oară consecutiv pe locul secund, şi Valtteri Bottas, care a terminat pe 3 – repetând performanţă echipei Mercedes de anul trecut – victorie Rosberg şi loc 3 Hamilton.

În apropierea podiumului, pe locul 4, a terminat spaniolul Carlos Sainz (Torro Rosso) – aflat la cel mai bun rezultat al carierei.

Următoarea cursă va avea loc la 1 octombrie în Malaezia.

Sursă: Digisport

Iti place articolul?