in , ,

(video) Lewis Hamilton a câştigat MP organizat la el acasă. Ferrari a avut mari probleme aproape de final

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii și a obținut cea de a cincea victorie din carieră pe traseul de la Silverstone. Hamilton s-a pus foarte bine în mișcare de pe grilă, însă adversarul său direct, Sebastian Vettel, a căzut de pe locul 3 pe 4.

Mașina de siguranța a ieșit devreme pe pistă – Carlos Sainz și Danil Kvyat s-au lovit în zona virajelor Maggots și Becketts.

Momentele decisive s-au petrecut în ultimele două tururi. Pneul stânga față al lui Kimi Raikkonen s-a dezintegrat și finlandezul a trebuit să intre la boxe de pe locul al doilea.

După doar câteva momente, situația s-a repetat pe monopostul lui Sebastian Vettel. Germanul s-a târât jumătate de tur și a căzut de pe locul 4 până pe 7.

Lewis Hamilton a profitat de această conjuctură și cu victoria de la Silverstone s-a apropiat la un singur punct de Vettel în clasamentul general. Pe podium au mai urcat doi finlandezi – Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen.

Bottas a fost pe o strategie alternativă, a plecat de pe locul 9 și a avansat până pe doi. Nordicul se află în prezent la doar 23 de puncte în urma lui Vettel.

La finalul Grand Prix-ului, Lewis Hamilton s-a ținut de promisiune și s-a aruncat pe brațele publicului britanic.

Următoarea etapă din Formula 1 va fi pe Hungaroring, între 28 și 30 iulie.

Clasament cursă:

Clasament general piloți:

Clasament general constructori:

Sursă: Digisport

Iti place articolul?