in ,

(video) Locaţia frumoasă în care poţi conduce fără o limită de viteză, mai ales noul Porsche 911 GT3 RS facelift

Porsche a organizat recent un eveniment frumos cu ocazia lansării pe piaţă a noului Porsche 911 GT3 RS facelift, un automobil sport cu 520 de CP pentru care a ţinut să demonstreze că nu poate fi condus doar pe circuite, ci şi pe drumurile publice, demonstrându-şi caracterul în ambele cazuri.

Totul s-a întâmplat pe Insula Man din Marea Irlandei, un teritoriu britanic cu o suprafață de 572 km² şi 1.107 kilometri de drumuri publice (toate pavate) pe care nu există o limită de viteză în afară de zonele locuibile.

Vezi primul nostru contact cu Porsche 911 GT3 RS facelift: GENEVA 2018: Standul Porsche – Reportaj Video AutoBlog.MD

Vezi şi: (video) O nouă performanţă pe Nurburgring. Porsche 911 GT3 RS facelift este mai rapid decât supercarul 918 Spyder

Doar 12 jurnaliști din întreaga lume au fost invitați să experimenteze două dintre cele mai noi iterații ale lui GT3 RS, inclusiv o versiune dotată cu Weissach Package, alături de numeroase modele istorice din arhivele Porsche. Împreună cu perechea de autoturisme de generaţie 991.2, pe drumurile locale au fost încercate toate maşinile care au existat înaintea lor: de la predecesorul direct 991.1 şi până la primul RS – mașina care de la care au pornit toate – modelul 2.7 RS.

La eveniment au mai participat faimoşii Mark Higgins și Steve Plater, care şi-au împărtăşit experienţa în condusul pe această bucată de pământ. Primul s-a născut anume pe Isle of Man, este triplu campion britanic la raliuri şi în 2016 a reuşit să înregistreze aici un record de timp pe patru roţi!

Plater este un motociclist profesionist care a câştigat de două ori în carieră cursa TT, iar un record pe care l-a stabilit în cadrul unui sector nu a putut fi bătut de aproape un deceniu. Acesta a condus în cadrul evenimentului recent un nou Ducati Panigale V4 S, o motocicletă produsă din 2018 care este prima de serie din lume dotată cu un motor V4 (1.103 cc³, circa 220 de CP)!

https://www.youtube.com/watch?v=Wz7vcmz6k2I

Insula Man este cunoscută pentru renumita cursă Tourist Trophy care se desfăşoară acolo din anul 1907 şi în care participă doar motociclete. An de an se ating viteze mari (chiar peste 290 de km/h) pe circuitul numit Mountain Course, cu scopul de a parcurge cât mai rapid posibil traseul cu o lungime de 60.72 km, însă s-au pierdut şi vieţi (peste 250).

Cel mai bun timp a fost înregistrat în anul 2016 de către irlandezul Michael Dunlop cu un BMW S1000RR în 16 minute şi 53.929 secunde.

Vezi şi: (video) Te bagă în sperieţi. Un motociclist reuşeşte să scape de o căzătură la peste 250 de km/h

buton subscribe

GALERIE FOTO: