in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noua generaţie a modelului care a introdus un nou trend în anul 2003 – cel al coupe-urilor cu patru uşi. Noul Mercedes-Benz CLS va fi disponibil cu o gamă de propulsoare moderne şi cu un habitaclu revizuit complet.

Automobilul german introduce o nouă concepţie a designului exterior pe care îl vom vedea şi pe alte modele viitoare. În pofida unor voci care deja au reuşit să afirme că stilistica acestui Mercedes este nereuşită, designerul-şef al Daimler AG Gorden Wagener a spus despre noul model că este “o icoană a designului arhetipului unui coupe cu patru uşi, încărcată practic cu o frumuseţe elegantă”.

Noua generaţie Mercedes-Benz CLS a păstrat silueta generală cu un acoperiş şi o uşă a portbagajului care se lasă frumos pe spate, însă în acelaşi timp are o nouă faţă şi un nou posterior. Una dintre caracteristicile cheie este creşterea ampatamentului cu 61 de mm, comparativ cu modelul precedent, fiind acum egal cu cel al unui E-Class Sedan – 2.939 mm. Soluţia a permis mărirea intrărilor în spate pentru a uşura îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor.

Dacă ar fi să analizăm interiorul modelului, se poate observa cu ochiul liber o combinaţie a ceea ce există pe E-Class Coupe şi pe S-Class facelift. De la fratele mai mare a preluat în primul rând volanul cu ale sale butoane tactile, dar şi cele două ecrane care măsoară 12.3 inci în diagonală şi servesc pentru afişarea panoului de bord/sistemului multimedia.

În habitaclu mai există un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, iar o soluţie plăcută pentru ochi sunt deflectoarele sistemului de climatizare. Atunci când este setată temperatura, caldă sau rece, deflectoarele anunţă despre asta prin impulsuri de culoare roşie sau albastră.

Pentru noul Mercedes-Benz CLS au fost dezvoltate special scaunele faţă, iar pe bancheta din spate pentru prima dată în istoria modelului pot călători până la trei pasageri. Datorită faptului că aceasta din urmă se rabatează în proporţii de 40/20/40, volumul portbagajului de 520 de litri poate creşte semnificativ.

Gama de motoare disponibile deocamdată pentru noul CLS este compusă din unităţi cu şase cilindri în linie: două diesel-uri şi un benzinar:

  • CLS 350 d 4MATIC – 2.9 litri, 286 CP şi 600 Nm, 0-100 de km/h în 5.7 secunde;
  • CLS 400 d 4MATIC – 2.9 litri, 340 CP şi 700 Nm, 0-100 de km/h în 5.0 secunde;
  • CLS 450 4MATIC – 3.0 litri, 367 CP şi 500 Nm, 0-100 de km/h în 4.8 secunde.

Mercedes-Benz menţionează că pe cel mai puternic diesel cu motor din aluminiu este utilizată tehnologia two-stage turbocharging şi în premieră un sistem de reglare variabilă a supapelor CAMTRONIC.

Totodată, singurul benzinar din această listă, pe lângă faptul că vine standard cu un filtru avansat de particule, este conectat la un motor electric EQ Boost care produce alţi 22 de CP şi 250 de Nm. Aceştia pot fi folosiţi când este nevoie de o performanţă mai mare, pentru o perioadă scurtă de timp. Acelaşi electromotor, care este conectat la o reţea electrică de 48V, mai serveşte drept demaror-generator şi împreună cu acumulatorul din litiu-ion ajută la acceleraţie, alimentează sistemele electronice, recuperează energia la frânare, etc.

Mai târziu vor fi introduse şi alte propulsoare, inclusiv şi o tracţiune pe puntea din spate.

A treia generaţie CLS va putea fi comandată cu trei variante de suspensie – multi-link cu patru puncte de ancorare față și cinci puncte spate. Cea de bază va avea arcuri şi amortizoare pasive, cu setări orientate pentru confort. Urmează una cu arcuri şi amortizoare adaptive pe ambele punţi, cu setări sport şi trei regimuri de control a rigidităţii (Confort, Sport şi Sport+). Cea mai bună dintre toate este considerată suspensia pneumatică cu amortizoare adaptive.

Noul CLS poate fi dotat opţional cu tehnologia ENERGIZING Comfort control. Datorită acesteia toate sistemele ce răspund de confortul la bordul mașinii lucrează împreună pentru a oferi și mai multă comoditate pasagerilor. Mulțumită celor șase regimuri presetate (Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort, Training) fiecare având o durată de 10 minute de activitate, șoferul sau oricare dintre pasageri se poate bucura de o ambianță adaptată pentru fiecare regim în parte. Astfel sistemul de lumină ambientală, muzica, masajul și multe alte tehnologii vor avea grijă ca la bordul mașinii să domine o atmosferă ce va corespunde dispoziției călătorilor.

Toate sistemele de siguranţă şi asistenţă de pe S-Class facelift au trecut şi pe CLS. Aici avem un cruise control adaptiv de ultimă generaţie, sistem de menţinere în bandă, sistem anti coliziune frontală, frânare şi acceleraţie automată în ambuteiaje şi multe altele.

Noul CLS poate fi dotat şi cu nişte blocuri optice MULTIBEAM LED ULTRA RANGE high beam, a căror componente pot duce fasciculele de lumină până la 650 de metri în faţa maşinii.

În primul an de vânzări va fi disponibilă la comandă o ediţie specială – CLS Edition 1 – oferită cu unul din cele trei motoare la alegere. Un asemenea automobil va avea o caroserie vopsită într-o culoare mată, un kit exterior AMG Line, jante AMG de 20 de inci, faruri cu LED-uri menţionate mai sus standard, tapiţerie din piele Nappa la interior, etc. (vezi în galerie maşina gri şi albă).

Vânzările noii generaţii Mercedes-Benz CLS vor demara global în luna martie a anului 2018. Deocamdată nu se cunoaşte un preţ de start.

GALERIE FOTO: (sursă imagini LIVE: motor1.com)

What do you think?