(video) Los Angeles 2017: Premieră nord-americană – Mazda6 facelift

Distribuie:
 • 22
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Încă o premieră importantă de la Salonul Auto de la Los Angeles, inclusiv pentru producător, este Mazda6 facelift. Sedanul din generaţia actuală a suferit o a treia operaţie estetică, însă de această dată este una mai consistentă.

În cadrul prezentării modelului, niponii au anunţat că prin sedanul modernizat încearcă să țintească segmentul premium în categoria din care face parte. Producătorul este motivat pentru a face asta datorită vânzărilor foarte bune a SUV-ului Mazda CX-9, solicitat de 55% din numărul total de clienţi în nivele de echipare de top Grand Touring şi Signature.

Astfel, „noua” Mazda6 a devenit mai atrăgătoare şi a primit de asemenea un nivel de echipare Signature!

Cine ştie bine cum arată modelul actual care mai poate fi găsit în stocurile dealerilor, poate observa diferenţele de la exterior cu ochiul liber. Chiar dacă pot fi numite minime, acestea sunt destule pentru ca sedanul să aibă un look fresh.

Săgeţile cromate care continuau de la grila radiatorului intră acum sub blocurile optice şi nu deasupra, însuşi grila radiatorului este una nouă, bara de protecţie frontală a devenit ceva mai agresivă, blocurile optice sunt mai atrăgătoare datorită tehnologiilor LED, iar stopurile au un nou desen la interior.

Mai multe schimbări au intervenit la interior, chiar dacă şi aici putem remarca că acestea sunt minime. Planşa de bord este acum făcută într-un stil minimalist şi aduce aminte din cea de pe conceptul Mazda Vision Coupe. Panoul de bord este actualizat şi poate include un ecran digital de şapte inci care înlocuieşte vitezometrul analogic poziţionat central (pe versiunile scumpe).

Toate scaunele au un compus nou care le-a optimizat formele şi care atenuează mai bine vibraţiile. Pasagerii din faţă vor simţi că acestea sunt mai late şi în premieră ventilate, comparativ cu cele de pe modelul încă actual.

Mai aproape de şofer a fost poziţionat sistemul multimedia cu ecran de opt inci îmbunătăţit, iar head-up display-ul care poate fi comandat pe acest sedan nu va mai proiecta informaţii pe un mic panou, ci direct pe parbriz.

După cum am menţionat, pentru Mazda6 facelift a devenit disponibil nivelul de echipare Signature. Asta îi aduce la interior o tapiţerie a scaunelor din piele Nappa, iar alte suprafeţe sunt acoperite cu piele întoarsă scumpă şi chiar lemn autentic de frasin japonez.

Sub capotă va putea fi comandat, pe versiunile scumpe, un motor turbo Skyactiv-G 2.5T, folosit şi de acelaşi CX-9. Interesant este că dată va fi alimentat cu benzină cu cifră octanică 98, acesta va produce 253 de CP, dar dacă cu benzină-92 – 230 de CP.

Există şi un alt agregat natural aspirat de 2.5 litri şi cu 192 de CP, care era singurul disponibil pentru Mazda6 în SUA. Acesta a fost modernizat prin adăugarea unui sistem care deconectează doi cilindri între viteze de 40-80 de km/h.

Cutia de viteze automată cu şase trepte a fost dotată cu un amortizor al torsiunii, iar cel mai „slab” motor poate fi cuplat la o transmisie mecanică. Şi suspensia a suferit modificări pentru a contribui la mai mult confort: pârghiile longitudinale ale roților din spate au fost întărite, iar geometria lor a fost ușor modificată.

Mazda mai spune că a întărit conexiunile construcţiei caroseriei şi a îmbunătăţit izolarea fonică. Pentru un confort mai mare din punct de vedere acustic a fost mărită grosimea metalului în arcurile roților din spate.

Vânzările modelului vor demara în SUA în primăvara anului 2018. În Europa automobilului ar putea fi prezentat de asemenea la primăvară sau mai târziu, toamna.

GALERIE FOTO: (sursă imagini LIVE din cadrul salonului auto: motor1.com)


Distribuie:
 • 22
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...