in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Aria FXE cu 1150 de CP, rival pentru modele Ferrari sau McLaren

Unul dintre automobilele care produce peste 1.000 de cai putere şi care este prezentat în aceste zile în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles este făcut de compania Aria Group. Producătorul de echipamente pentru industria aerospațială și de prototipuri auto a dezvăluit supercarul Aria FXE, un concurent pentru maşini din gama Ferrari sau McLaren.

Supercarul Aria FXE este făcut pe baza unei construcţii monococă din fibră de carbon. De asemenea, din acest material sunt confecționate panourile caroseriei, iar majoritatea elementelor structurale sunt realizate din titan, folosind tehnologia de imprimare 3D. Greutatea automobilului este de 1.565 de kilograme.

O versiune de bază a maşinii va fi dotată cu un motor V8 natural aspirat de 6.2 litri, care printr-o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje, transmite toţi cei 720 de CP generaţi către puntea din spate.

Versiunea de top, pe lângă motorul menționat mai sus, va primi alte două motoare electrice pe puntea din faţă care produc în total 540 CP și un set de acumulatori cu o capacitate de 10 kWh. Combinată, puterea totală se ridică la 1.150 de cai, iar cuplul maxim atinge 1.784 Nm.

Caracteristicile dinamice oficiale sunt: acceleraţie 0-96 de km/h în 3.1 secunde, viteză maximă – 354 de km/h.

Compania intenționează să construiască doar 400 de exemplare, iar viitorilor clienți li se va oferi o gamă largă de opţiuni pentru dotarea şi personalizarea automobilelor. De exemplu, vor putea renunța la schema hibridă de propulsie: un coupe cu un motor pe benzină va fi numit Aria FE.

Nici prețul, nici data exactă a startului vânzărilor nu au fost comunicate deocamdată.

GALERIE FOTO:

What do you think?