in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul crossover premium Lincoln Nautilus sau MKX facelift

O altă premieră de la Salonul Auto de la Los Angeles a venit din partea companiei Lincoln, o marcă care aparţine gigantului Ford şi care produce doar maşini de clasă premium. Compania americană a prezentat crossoverul actualizat MKX, însă care a primit şi o nouă denumire cu această ocazie – Nautilus.

Acest update i-a adus crossoverului o nouă faţă, fiind modificată partea frontală radical. Nouă este grila radiatorului (făcută în stilul celei de pe Continental şi Navigatorblocurile optice cu LED-uri, bara de protecţie şi chiar capota cu mai multe linii care ies în relief.

De cealaltă parte, în spate a fost actualizată doar minor bara de protecţie, iar stopurile au primit componente LED de ultimă generaţie.

Prima impresie creată este că acest “nou” Lincoln Nautilus nu arată deloc rău şi poate fi catalogat drept un concurent pentru recent prezentatul Infiniti QX50.

Vezi şi: (video) Gata cu imaginile spion. Lincoln a prezentat crossoverul premium MKC facelift

Trecând spre habitaclu, acolo a apărut în primul rând un volan nou, dar şi un panou de bord digital cu o diagonală de 12.3 inci. Modelul Nautilus (fostul MKX) se remarcă şi prin lipsa unui levier al cutiei de viteze automate, acesta fiind înlocuit de nişte butoane care se află pe consola centrală, în imediata apropiere a volanului (interesant!)

Tot la interior, într-un Lincoln Nautilus se poate găsi un sistem audio Revel cu 13 sau 19 difuzoare, scaune reglabile electric în 22 de poziţii cu funcţie de masaj, ventilare şi încălzire, sistem multimedia SYNC 3 cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, etc.

Noul Lincoln Nautilus va putea fi comandat într-un nivel de echipare de top numit Black Label, care oferă clienţilor acces la dotări suplimentare şi materiale decorative de o calitate mai superioară. În acelaşi timp, cei care vor opta pentru o astfel de maşină vor avea mai multe beneficii în service, spălătorii şi restaurante.

Sub capotă pot fi montate doar două motoare, ambele pe benzină şi ambele cuplate la transmisii cu opt trepte. Primul are un volum de 2.0 litri şi produce 248 de CP, iar al doilea 2.7 litri şi 339 de CP (înlocuieşte fosta unitate natural aspirată V6 de 3.7 litri cu 307 CP). Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau una integrală.

Automobilul este dotat şi cu un pachet complet de sisteme de siguranţă/asistenţă, care include: cruise control adaptiv, sistem de frânare automată, sistem de menţinere a direcţiei în bandă, sistem de detectare a pietonilor, de monitorizare a unghiurilor moarte, asistent la parcare şi altele.

Vânzările noului Lincoln Nautilus vor demara în SUA în vara anului 2018. Preţul de start este necunoscut deocamdată.

GALERIE FOTO: