(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Jeep Wrangler poate fi dotat cu anvelope de 84 de cm în diametru

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania americană Jeep, aşa cum a promis, a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles noua generaţie a off-roader-ului Wrangler. Producătorul de maşini de teren a dezvăluit cu aceeaşi ocazie toate informaţiile esenţiale despre model şi l-a arătat într-o galerie din peste 230 de fotografii.

Noua generaţie Jeep Wrangler este a patra la număr şi este construită pe baza unei rame mult mai dure şi mai rezistente. În structura maşinii se foloseşte pe larg aluminiul, ceea ce a permis reducerea greutăţii totale cu aproximativ 91 de kilograme. Din metalul uşor este făcută capota, uşile şi rama parbrizului, în timp ce capacul portbagajul este dintr-un aliaj de magneziu şi aluminiu.

Designul exterior al lui Wrangler a rămas unul familiar, însă s-a intervenit în acesta pentru a-l adapta cerinţelor moderne. Se remarcă nişte corpuri de iluminat pe bază de LED-uri, bare de protecţie cu elemente din plastic dur, nişte aripi enorme şi o roată de rezervă care a rămas pe uşa din spate. Pentru prima dată în istoria sa a primit şi un spoiler!

Fiind o „maşină constructor”, inginerii Jeep au lucrat la unele minusuri pe care clienţii le-au depistat. În particular au fost întărite încheieturile capotei şi a fost schimbat designul gurilor de aerisire din zonă, asta pentru că capota deseori vibra foarte tare. De asemenea, în versiunile maşinii care permit rabatarea parbrizului, numărul de şuruburi care trebuie scoase pentru a face asta a fost micşorat de la 28 la doar 4! Servodirecţia nu mai este una hidraulică simplă, ci electro-hidraulică.

Noul Wrangler este disponibil la comandă cu trei tipuri de acoperiş: dur cu o construcţie modulară, moale detaşabil şi moale rabatabil cu ajutorul unui mecanism electric (vezi toate în imagini).

Garda la sol a SUV-ului a crescut de la 254 la 277 de mm, iar unghiurile de atac şi de degajare până la 44 şi 37 de grade respectiv! Adâncimea maximă a vadurilor de apă pe care le poate trece nu trebuie să fie mai mare de 760 de mm. Versiunea Rubicon a lui Wrangler a fost dotată cu cele mai mari anvelope care s-au montat vreodată pe o maşină a mărcii – 83.82 cm în diametru!

Sub capotă se vor ascunde deocamdată două unităţi de propulsie. Cea de bază este un V6 de 3.6 litri care produce 289 de CP şi 353 Nm de cuplu. Acest motor poate lucra cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu opt rapoarte.

A doua este una de tip „mild hybrid”, bazată pe un agregat turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 272 de CP şi 400 Nm. La acesta se adaugă un demaror-generator şi un sistem electric de 48 V.

În anul 2018 va apărea şi turbo diesel de 3.0 litri.

Noul Jeep Wrangler în variantă cu patru uşi şi în versiunile Sport/Sahara vine dotat cu un sistem de tracţiune Command-Trac, care include un regim de funcţionare automat opţional şi funcţie de conectare a punţii din faţă în timpul rulării. Pentru o taxă suplimentară se poate opta pentru un sistem de tracţiune integrală permanentă şi un diferenţial spate cu alunecare limitată Trac-Lok.

Versiunea Rubicon se deosebeşte din punct de vedere tehnic prin prezenţa unui sistem de tracțiune integrală cu o cutie de transfer cu două trepte Rock-Trac, un diferenţial care poate fi blocat în mod electronic şi o bară anti-ruliu care se poate deconecta!

În habitaclul noului Wrangler a apărut un nou panou de bord cu un ecran color integrat, pe consola centrală sunt două porturi USB şi patru porturi speciale pentru conectarea unor dispozitive suplimentare, iar marginea ecranului tactil al sistemului multimedia este făcută dintr-un material rezistent la uzură. Acesta din urmă poate măsura între 5 şi 8.4 inci, iar în nivel de echipare de top sunt disponibile interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.

Pentru prima dată a apărut un buton de pornire a motorului şi scaune reglabil electric. Evident, o maşină din gama anului 2019 precum este noul Wrangler este dotat cu sistem de frânare automată, de monitorizare a unghiurilor moarte, de păstrare a direcţiei în bandă, etc.

Noul Jeep Wrangler va fi scos în vânzare în prima jumătate a anului 2018. Ulterior modelul va ajunge şi pe alte pieţe.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...