in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Lexus RX L poate duce până la şapte pasageri la bord

Compania Lexus, aşa după cum a anunţat anterior, a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles modelul Lexus RX cu trei rânduri de scaune. Noul RX L va putea fi comandat cu şase sau şapte locuri pentru pasageri, ultimul rând oferind în mod tradițional un confort complet doar copiilor.

Pentru a mări spațiul de deasupra capetelor celor care stau în spate, unghiul de înclinare a părții din sticlă de pe portbagaj a devenit mai puțin ascuțit. Totodată a fost necesară creşterea lungimii totale cu alţi 110 mm, până la cinci metri fix. Ampatamentul măsoară 2.790 de mm.

Ultimul rând de scaune a fost montat mai jos comparativ cu cel de-al doilea, asta pentru a mări spaţiul pentru picioarele pasagerilor. Acces la acele locuri din urmă se face printr-o manetă care rabatează scaunele de pe al doilea rând. Iar pentru a obţine un spaţiu mai mare în portbagaj, ultimul rând de scaune poate fi rabatat până la un nivel cu podeaua.

Versiunea cu șapte locuri a Lexus RX L va fi vândută cu două tipuri de propulsoare. Primul este motorul V6 de 3.5 litri, care produce 290 CP şi 350 Nm. Al doilea este o instalație hibridă cu același motor pe benzină la bază, suplimentat de două motoare electrice. Capacitatea totală este de 308 CP şi va avea indicele RX 450hL.

Printre dotările disponibile pe modul RX 350L se numără: scaune reglabile electric în zece poziţii, sistem de climatizare în trei zone, parbriz care absoarbe zgomotele (!), tapiţerie din piele, sistem multimedia cu ecran de opt inci şi sistem audio cu nouă difuzoare, uşă a portbagajului acţionată electric, etc. Versiunea 450hL vine cu dotări de top precum: trapă, jante de 20 de inci, scaune şi volan încălzit, sistem de iluminare ambientală, sistem multimedia cu navigaţie şi ecran de 12.3 inci, sistem audio cu 15 difuzoare şi multe alte bunătăţi.

În SUA, maşina va ajunge la dealeri până la sfârşitul acestui an şi va avea un preţ de start de 47.670 pentru varianta 350L cu tracţiune faţă.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?