in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Subaru Ascent poate transporta până la opt pasageri

Salonul Auto de la Los Angeles este gata să fie deschis pentru public în perioada 1-10 decembrie 2017, însă jurnaliştii auto au ocazia să vadă printre primii noile modele care vor fi prezentate. Începem relatările noastre cu premiera celor de la Subaru – noul Ascent – un SUV cu până la opt locuri pentru pasageri şi care este un urmaş ideologic al lui Tribeca.

https://youtu.be/SN6n4zCgHOc?t=46s

Noul Subaru Ascent este numit de însuşi producătorul său ca fiind cel mai impunător automobil din istoria mărcii. Dimensiunile sale, dacă ar fi să vă imaginaţi un pic, sunt practic identice cu cele ale unui nou VW Atlas, Mazda CX-9 sau Toyota Highlander.

SUV-ul măsoară 4.998 mm în lungime, 1.930 în lăţime, 1.819 mm în înălţime. Ampatamentul atinge 2.890 mm şi este mai mare cu 100 de mm decât la acelaşi Highlander.

Subaru spune că noul Ascent a fost construit pe baza platformei modulare SGP, care a fost puţin alungită şi întărită cu traverse suplimentare. Amintim că aceeaşi arhitectură este folosită pe noile modele Impreza şi XV.

Pe puntea din faţă a fost montată o suspensie de tip McPherson, iar în spate una multi-link. Garda la sol anunţată oficial este de 22 de centimetri.

Designul exterior al lui Ascent se bazează pe filozofia de design “Dynamic x Solid” a lui Subaru pentru a crea un SUV cu o prezență solidă. SUV-ul complet nou încorporează grila hexagonală a mărcii și blocurile optice cu LED-uri în formă de litera C, care potrivit companiei amintesc de pistoanele care se mișcă într-un motor boxer.

Oglinzile retrovizoare au fost poziţionate pe uşi, iar pe acoperiş există nişte railings-uri. Pe uşa portbagajului există un spoiler. Multitudinea de elemente cromate se combină frumos cu kitul exterior de protecţie care se regăseşte pe marginea inferioară a caroseriei.

Subaru Ascent devine primul model al mărcii care este echipat cu un nou motor boxer turbo, cu patru cilindri şi un volum de 2.4 litri. Unitatea este din familia FA şi este o evoluţie a propulsorului boxer de 2.0 litri care se poate găsi în prezent alte modele precum Forester, WRX sau Levorg.

Noul benzinar are un sistem de injecție directă, un turbocompresor cu două curse, iar diametrul cilindrilor a crescut de la 86 la 94 mm. Drept rezultat se produc 260 CP și 376 Nm.

Indiferent de nivelul de echipare, standard, maşina va avea un motor cuplat la un variator Lineartronic cu opt trepte care pot fi schimbate manual, dar şi un sistem de tracţiune integrală Symmetrical All-Wheel Drive.

Noul Subaru Ascent este capabil să tracteze remorci de până la 2.268 de kilograme şi mai are un sistem electronic X-Mode care îl ajută în off-road. Pe asfalt poate interveni funcţia Active Torque Vectoring.

Standard Subaru Ascent vine cu opt locuri pentru pasageri. Rândul doi şi trei sunt nişte banchete pe care pot sta câte trei persoane. Maşinile în nivele de echipare de top pot fi comandate cu două scaune pentru rândul doi şi astfel maşina devine una cu şapte locuri. Accesul pe ultimul rând de scaune se face uşor datorită portierelor spate care se deschid până la un unghi de 75 de grade.

Totodată, standard Ascent este echipat cu un sistem de climatizare în trei zone. Atât pasagerii de pe rândul doi, cât şi cei de pe al treilea, vor avea acces la deflectoare. De asemenea, pasagerii vor putea folosi unul din cele 19 suporturi pentru pahare sau sticle, opt porturi USB şi o priză la 120 de volţi.

În nivelul de echipare de bază noul Subaru Ascent are şapte airbag-uri, inclusiv una importantă pentru genunchii şoferului. Complexul de sisteme de siguranţă EyeSight nu lipseşte şi include printre altele două camere sub parbriz, cruise control adaptiv, sistem de frânare automată şi sistem de urmărire a marcajelor rutiere.

Ecranul sistemului multimedia poate avea o diagonală care variază între 6.5 şi 8.0 inci.

Printre alte dotări disponibile se numără: scaune faţă ventilate, încălzite şi reglabile electriс, scaune spate şi volan încălzit, camere de supraveghere în faţă şi în spate, blocuri optice cu LED-uri, jante de până la 20 de inci, sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare, sistem SUBARU STARLINK pentru controlul unor funcţii ale maşinii de pe telefon, etc.

Noul Subaru Ascent va fi construit, pentru SUA cel puţin, la uzina mărcii din statul Indiana, acolo unde se fac şi modelele Legacy, Outback şi Impreza. Vânzările vor demara în SUA în primele zile ale verii, iar preţul de start va fi sub 30.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?