in , , ,

(video) Los Angeles 2017: Toyota a pregătit conceptul unui crossover pentru aventurieri – FT-AC

Prezenţa companiei Toyota la Salonul Auto de la Los Angeles s-a făcut auzită prin conceptul neobişnuit numit Future Toyota Adventure Concept sau prescurtat FT-AC. Deocamdată nu există planuri pentru a-l construi în serie, însă putem menţiona că are nişte dotări destul de interesante.

Crossoverul poate ieşi cu uşurinţă în off-road datorită unui kit de protecţie la exterior şi unor roţi pentru off-road cu jante de 20 de inci. Maşina mai are tocmai patru cârlige pentru remorcare, câte două în faţă şi în spate.

Blocurile optice şi stopurile sunt făcute pe bază de LED-uri. Farurile anti ceaţă din preajma grilei radiatorului sunt detaşabile şi pot fi folosite pentru iluminarea zonei din jurul maşinii, ca nişte lanterne simple sau drept blitz-uri pentru camerele cu infraroșu care sunt integrate în corpurile oglinzilor retrovizoare.

La fel ca şi farurile anti ceaţă, camerele video pot fi detaşate de maşină şi pot fi montate pe o bicicletă sau pe o cască de exemplu. Acestea sunt conectate la punctul de acces Wi-Fi oferit de FT-AC şi vor încărca automat conţinutul filmat într-un spaţiu de stocare în cloud. Funcţia mai poate fi folosită pentru organizarea unor transmisiuni în direct.

Pe lângă toate acestea, crossoverul conceptual mai are un sistem de geo locaţie, care le va permite proprietarilor sau turiştilor ce folosesc automobilului să se întoarcă în tabără în cazul în care s-au pierdut.

Pe acoperiş există un suport pentru transportarea bagajelor şi echipamentelor sportive, iar un altul poate fi scos din bara de protecţie posterioară.

Toyota ne mai spune că şi-a imaginat această maşină cu un motor pe benzină şi cu un sistem de tracţiune integrală, cu funcţie de control al vectorului de tracţiune, mai multe regimuri de rulare şi un diferenţial autoblocabil. În gândul Toyota există şi o variantă cu sistem de propulsie hibrid.

Înseamnă asta că va fi aşa în serie? Deocamdată este dificil de anticipat.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?