in , , ,

(video) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Mercedes-AMG GT facelift şi noul AMG GT R PRO

Pentru Salonul Auto de la Los Angeles, brandul Mercedes-AMG a pregătit facelift-ul pentru întreaga gamă de modele AMG GT, alături de introducerea unei versiuni limitate noi, numită GT R PRO!

Noul automobil sport vârf de gamă se bazează pe experiența companiei în dezvoltarea unor modele ca AMG GT3 și AMG GT4, cu o serie de îmbunătățiri aduse suspensiei, construcției ușoare, aerodinamicii, dar şi aspectului care e bestial.

Noul GT R ​​PRO, la fel ca un GT R ​​normal, este dotat cu o suspensie coilover reglabilă, permițând proprietarilor să ajusteze lungimea preîncărcării arcului, precum și compresia/reculul amortizoarelor pentru deplasarea pe un circuit. Din fericire, nu este nevoie de nici un fel de instrumente şi intervenţii de ordin tehnic, asta pentru că ajustările necesare sunt făcute printr-un sistem de clicuri cu un cadran integral de ajustare a amortizorului.

De asemenea, maşina a mai primit pe ambele axe câte o bară de torsiune ajustabilă, cea din față fiind din fibră de carbon, în timp ce unitatea din spate este una tubulară din oțel. Alte modificări includ rulmenți sferici Uniball pentru ambele coloane laterale superioare și inferioare ale axei spate, un tuning pentru suporturile dinamice pe care stau motorul şi cutia de viteze, plus un panou din fibră de carbon integrat în caroserie, dedesubt, pentru a rigidiza structura din spate.

Pe piețele din afara Statelor Unite, Canada și China, noul GT R PRO primește standard un Track Package, care include la interior o cușcă de protecţie din oțel cu șuruburi, centuri de siguranță în patru puncte și un stingător de incendiu. Maşinile care nu vin cu pachetul Track vor fi echipate cu elemente decorative din fibră de carbon mată și bretele în locul cuştii.

Pe o notă asemănătoare, se mai oferă pe acest model special un sistem de frânare de înaltă performanță cu discuri din ceramică şi carbon, cu etriere de frână vopsite în negru și scaune AMG cu o carcasă din fibră de carbon cu textură clară. Din nou, toate acestea sunt valabile pentru maşinile din afara celor trei ţări enumerate, iar exemplarele care se vor vinde în acele trei ţări vin cu scaune normale AMG Performance.

Pentru mai multe indicii cu inspiraţie din motorsport, un Carbon Package vine standard și puteți opta pentru dungi contrastante pe caroserie. Pe de altă parte, există jante forjate din aliaj AMG Performance cu cinci spiţe duble, în culoarea exclusivă titanium grey, cu finisaj lucios pentru flanșa jantei. O diferenţă faţă de un GT R obişnuit va constitui şi insigna R în carouri.

Priviți cu atenție imaginile din galerie și veți observa schimbările aerodinamice comparativ cu formele unui AMG GT R, de exemplu prin cele două fâșii din fibră de carbon de pe ambele părți ale barei de protecție frontale. Splitter-ul frontal este fixat de niște bretele metalice mici, în timp ce noile prize de aer cu lame, din aripile frontale, eliberează mai eficient fluxurile de aer din arcurile roților pentru a reduce ridicarea punţii faţă. Acest lucru este îmbunătățit în continuare cu elemente aero deasupra aripilor, lângă capotă.

Partea posterioară este accentuată de un difuzor mai impunător, dar şi de un spoiler reglabil care acum stă pe braţe din aluminiu şi contribuie semnificativ la generarea forţei de apăsare.

Toate aceste modificări funcționează, deoarece noul GT R PRO este mai rapid pe Nürburgring decât un GT R obişnuit, stabilind un timp de 7 minute şi 4.632 secunde cu ambasadorul mărcii AMG și pilotul de curse AMG GT3 Maro Engel la volan.

Acum că v-am povestit tot ce trebuie să ştiţi despre noul GT R PRO, să facem o privire de ansamblu şi la modelele mai puţin extreme GT, care acum sunt mai proaspete decât oricând. Majoritatea schimbărilor, după cum veți realiza, sunt derivate de la modelul AMG GT 4-Door Coupe, care a debutat la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Pentru exterior, farurile LED au fost restilizate pentru a fi dotate cu un nou proiector de lumină și un sistem de reflectoare cu trei camere, alături de o bandă LED caracteristică. Între timp, stopurile LED au fost ușor modificate pentru a crea un efect vizual chiar mai adânc datorită fundalului întunecat.

Părţile posterioare ale modelelor GT, GT S și GT C au un nou difuzor de culoare neagră, care includ un far anti ceaţă și există și noi setări/poziţii pentru terminaţiile eșapamentului. Un GT obişnuit se va putea deosebi de altele prin terminaţii duble rotunde, un GT C prin unele cu forma unui paralelogram, iar un GT R prin unul central cu formă trapezoidală, alături de alte două mai mici care ies prin difuzor.

Mai multe modificări minore ţin de modelele GT și GT S, care obțin un nou pervaz negru granulat pe partea inferioară, împreună cu un set de jante din aliaj ușor Y-spoke, vopsite într-o nuanţă soft black şi cu o suprafață fin lustruită. Disponibile ca opțiune (și pentru modelul GT C) sunt jantele forjate cu 10 spiţe duble, în titanium grey cu suprafețe polişate fin sau în soft black cu flanşe fin lustruite.

Mergând în interior, cea mai mare noutate este un panou de bord digital sub forma unui ecran de 12.3 inci de la modelul GT 4-Door Coupe, alături de un nou ecran pentru sistemul multimedia, de 10.25 inci, preluat de la C-Class facelift. însă care nu afişează noul MBUX. Pentru o conexiune mai bună cu noile ecrane, există instalat şi a doua generaţie a volanului AMG performance cu Touch Control, care a debutat pe modelul C 63 AMG facelift. Acesta poate fi acoperit cu piele neagră Nappa sau microfibră Dinamica, în dependenţă de model.

Cei care preferă să se distreze pe circuite se vor bucura de noul sistem de telemetrie AMG Track Pace, care vine standard alături de sistemul infotainment COMAND Online pe toate modelele GT. Cu acesta, mai mult de 80 de parametri specifice vehiculelor sunt înregistrate de zece ori pe secundă, împreună cu timpii de tur și de sector, astfel încât să poată fi analizată ulterior performanţa atinsă.

În timp ce actualizări sunt multe, ele nu au afectat motorul de sub capotă, rămânând acelaşi V8 biturbo M178 de 4.0 litri asamblat manual. Transmisia transaxle AMG Speedshift DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj de asemenea s-a păstrat.

Programele AMG Dynamic Select ale GT sunt aceleași ca și înainte – Slippery, Comfort, Sport, Sport Plus, Race și Individual – dar cu adăugarea unuia numit AMG Dynamics. Compania spune că sistemul gestionează mai bine ESP-ul pentru a distribui puterea și a gestiona caracteristicile de direcție în funcție de unul dintre cele patru moduri alese – Basic, Advanced, Pro și Master (disponibile doar pentru GT C, GT S și GT R).

Maşinile vin pe piaţă în anul 2019 şi vor putea fi comandate inclusiv în ţara noastră! Câte exemplare GT R PRO vor fi făcute nu s-a anunţat deocamdată. Se zvoneşte că la anul vom vedea şi modelul AMG GT Black Series, cel mai performant din gamă!

Caracteristici tehnice:

Datele din paranteze sunt valabile pentru modelele Roadster Mercedes-AMG GT Mercedes-AMG GT S Mercedes-AMG GT C Mercedes-AMG GT R / Mercedes-AMG GT R PRO
Volum 3.982 cc 3.982 cc 3.982 cc 3.982 cc
Putere 476 CP la 6.000 rpm 522 CP la 6.250 rpm 557 CP între 5.750-6.750 rpm 585 CP la 6.250 rpm
Cuplu maxim 630 Nm între 1.900-5.000 rpm 670 Nm între 1.900-5.000 rpm 680 Nm între 2.100-5.500 rpm 700 Nm între 2.100-5.500 rpm
Consum în regim mixt 11.4 l/100 km (11.5 l/100 km) 11.5 l/100 km
(11.5 l/100 km)
12.4 l/100 km (12.5 l/100 km) 12.4 l/100 km
Emisii mixte de CO2 261 g/km
(262 g/km)
262 g/km
(262 g/km)
284 g/km
(284 g/km)
284 g/km
Categoria de eficienţă G G G G
Acceleraţie 0-100 km/h, secunde 4.0 (4.0) 3.8 (3.8 ) 3.7 (3.7 ) 3.6 s
Viteză maximă 304 km/h
(302 km/h)
310 km/h
(308 km/h)
317 km/h
(316 km/h)
318 km/h

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?