in , ,

(video) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Nissan Maxima facelift

O a doua premieră Nissan la Salonul Auto de la Los Angeles este sedanul actualizat Maxima, acesta fiind cel mai scump şi cel mai puternic autoturism în caroserie sedan, din gama de modele disponibilă în Statele Unite.

Prezentarea sa a avut loc concomitent cu cea a modelului Murano facelift.

Ce este nou? În speranţa că odată cu facelift-ul, acest model va primi posibilitatea de a fi dotat cu un sistem de tracţiune integrală, aflăm că acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, sedanul arată acum mult mai sportiv, mai agresiv.

Un efect vizual în acest sens este asigurat de noua grilă a radiatorului cu o inserţie sub forma literei V, dar şi noile faruri LED care sunt disponibile în nivel de echipare de bază.

Barele de protecţie au un design diferit, tipic unei maşini care suferă un proces de actualizare la mijloc de carieră, iar în loc de două terminaţii rotunde ale eşapamentului sunt integrate frumos într-un difuzor două terminaţii duble cu forma unui paralelogram. Stopurile au fost modificate în structură, dar nu şi la formă.

Designul interior nu s-a schimbat deloc, anunţându-se doar noi combinaţii de materiale decorative, inserţii şi cusături contrastante. Însă, acum, pentru linia de echipare de top Platinum este prevăzut un pachet Reserve care aduce o tapiţerie din piele scumpă semi-anilină.

Ca şi Nissan Murano facelift, cele mai scumpe versiuni ale Maxima sunt dotate cu o suită de sisteme de siguranţă activă Nissan Safety Shield 360. Aceasta conţine deja un set de sisteme şi funcţii cunoscute de pe modelul pre-facelift, însă sunt de generaţie nouă. Printre ele se numără: sistemul de frânare autonomă de urgență, cel de detectare a pietonilor, cel de avertizare despre un obstacol atunci când are loc mişcarea cu spatele, funcţia de avertizare în cazul detectării părăsirii benzii de rulare, asistenţă pentru faza lungă, sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte, un sistem de frânare automată la deplasarea în marşarier şi altele.

Pentru că în SUA nu există oameni pretenţioşi în ceea ce priveşte motoarele şi consumul acestora, Nissan Maxima rămâne în continuare a fi dotată cu un V6 natural aspirat, care produce 304 CP şi 353 Nm. Cutia de viteze este un variator Xtronic, iar tracţiunea e pe puntea din faţă. Amintim că modelul are standard o suspensie, servodirecţie şi mecanisme de frânare cu setări sportive.

Nissan Maxima facelift va fi disponibilă în toate centrele Nissan deja la mijlocul lunii decembrie. Modelul care se mai găseşte în showroom-uri are un preţ de start de 33.420 de dolari.

Vezi şi: (video) New York 2018: Premieră mondială – Noul Nissan Altima vine după 25 de ani de la apariţia modelului

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?