(video) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Honda Passport revine după o pauză de 16 ani

Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Pe majoritatea piețelor, cel mai mare SUV al companiei Honda este modelul CR-V, însă, americanii au avut de mai mult timp o altă opțiune sub forma modelului full-size Pilot, care vine cu șapte locuri.

Dacă locuiți în SUA , dar nu vă doriţi o maşină atât de mare, dar nici mai mică decât un CR-V, producătorul japonez a găsit un compromis şi a pregătit pentru Salonul Auto de la Los Angeles noua generaţie Passport – un SUV de talie medie care a fost resuscitat după o pauză de 16 ani!

Noul Honda Passport este în esență un Pilot, dar cu cinci locuri pentru pasageri, având o lungime de 4.839 de mm, cu 152 mm mai mică decât a modelului Pilot. Chiar dacă are o consolă posterioară mai scurtă, Honda poziţionează acest model ca un SUV cu o mai mare capacitate de rulare în off-road, modelul cu tracţiune integrală având o gardă la sol mai mare cu 28 de mm (213 mm) decât cea a lui Pilot, iar cel cu tracţiune faţă cu 15 mm mai mare (198 mm). Aceste caracteristici au menirea să îmbunătățească abordarea vadurilor de apă, rampelor şi pantelor.

Noul Passport nu numai că a păstrat ampatamentul lui Pilot (2.820 mm), ci şi practic întreaga caroserie, portierele posterioare fiind chiar identice. În partea frontală maşinile de deosebesc doar prin bara de protecţie şi grila radiatorului, care pe noul model sunt rezistente la zgârieturi. În echipare standard vin faruri LED cu accente de culoare neagră şi roţi cu jante negre de 20 de inci.

În interior, Honda pretinde că oferă un spaţiu record în segment. Volumul în compartimentul de pasageri este de 3.289 litri, în timp ce o cifră totală se ridică la 4.449 de litri. În schimb, portbagajul măsoară 1.167 de litri și poate fi extins la 2.206 litri cu scaunele spate rabatate.

Sub podeaua portbagajului, care este reversibilă, din plastic dur şi care se poate spăla uşor, se află un spaţiu de depozitare suplimentar cu un volum de 71 de litri, cu containere separate, detașabile și care pot fi la fel spălate.

Puterea maşinii provine de la un motor i-VTEC V6 natural aspirat şi cu un volum de 3.5 litri, preluat la fel de pe modelul Pilot, care produce 280 CP la 6.000 rpm și un cuplu de 355 Nm la 4.700 rpm. Cutia de viteze este una automată cu nouă trepte.

Clienții au posibilitatea de a alege fie o tracțiune pe puntea din față, fie un sistem Intelligent Variable Torque Management de tracțiune integrală (i-VTM4) cu vectorizare activă a cuplului şi ambreiaje individuale pentru conectarea punţii spate. Suspensia este asigurată de componente MacPherson pe față și o configurație multi-link în spate.

Honda a mai declarat despre o capacitate de remorcare de 1.588 kg pentru modelele cu tracțiune față și de 2.268 kg pentru modelele cu tracțiune integrală.

 

Printre dotările disponibile pentru pasageri, la interior, se numără: un panou de bord parţial digital cu un ecran color de 7 inci pe centru, un monitor tactil de 8 inci pentru sistemul multimedia, cu suport al interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto, un sistem audio premium cu 10 difuzoare şi o putere de 590 de wați sau un hotspot Wi-Fi 4G LTE, etc. O cameră video spate cu un unghi larg de vizualizare şi panoul de bord cu ecran digital sunt dotări standard.

Respectând condițiile de siguranță, toate modelele Passport sunt livrate cu un complex de asistență pentru șoferi – Honda Sensing, care include printre altele un sistem de frânare cu atenuarea coliziunilor frontale (CMBS) cu funcţie de avertizare a pericolelor din faţă (FCW), un sistem de avertizare în cazul părăsirii benzii (RDM), un sistem de asistenţă pentru păstrarea maşinii pe centrul benzii (LKAS) și un cruise control adaptiv (ACC). Un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte cu funcţie de a detecta eventuale obstacole care pot apărea în spatele SUV-ului este opțional.

Noul Honda Passport va fi produs la uzina Honda din Alabama, unde se face şi modelul Pilot. Vânzările în SUA vor demara în primul trimestru al anului 2019 şi deocamdată nu se cunoaşte dacă va fi scos din această ţară.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

You may also like...