in , , ,

(video) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Noul Porsche 911, o maşină fără vârstă

Senzaţie mare în Los Angeles după ce Porsche 911 a intrat oficial în a opta generaţie – Type 992. Noul 911 și-a sărbătorit premiera mondială în ajunul Salonului Auto de la Los Angeles, organizând un eveniment excepțional într-un pavilion în aer liber.

Prima impresie: maşina continuă să stabilească standardul în ceea ce privește sportivitatea exclusivă!

https://www.youtube.com/watch?v=iVmQ21Fcxwk

Chiar dacă Porsche 911 are un aspect mult mai musculos și un interior cu un monitor touchscreen de 10.9 inci, ADN-ul rămâne acelaşi şi îl face nesfârșit de modern. Control inteligent și elemente de șasiu noi, precum și sisteme inovatoare de asistență, combină dinamismul nemaipomenit cu care se mândreşte acest sports car, cu cerințele lumii digitale.

Modele de start prezentate se numesc Carrera S şi Carrera 4S, ambele cu motoare boxer bi-turbo cu şase cilindri şi volum de 3.0 litri. De fapt, este acelaşi agregat care a fost introdus pe modelul facelift din generaţia precedentă, însă îmbunătăţit: sistemul de injecţie cu carburant e diferit (în premieră cu piezo injectoare), a apărut un nou colector de evacuare din aluminiu, cele două turbo compresoare noi au o structură simetrică, există supape de evacuare reglabile electronic, a fost modificat sistemul de răcire cu aer şi cel mai important, a fost adăugat un filtru de particule în urma ultimelor reguli impuse de UE.

Rezultatul este o creştere a puterii de la 420 la 450 de CP la 6.500 de rpm. Cuplul maxim este mai mare cu 30 de Nm şi constituie 530 Nm, disponibili între 2.300 şi 5.000 de rpm.

Cutia de viteze PDK este una nou dezvoltată, pre-selectivă robotizată cu opt trepte şi dublu ambreiaj, marca ZF. Mai târziu va fi introdusă şi una manuală. Modelul Carrera S este oferit exclusiv cu o tracţiune pe puntea din spate, iar 4S cu una integrală.

Primul are nevoie de 3.7 secunde pentru a atinge viteza de 100 de km/h, iar al doilea doar 3.6 secunde. Cifrele coboară cu încă 0.2 secunde dacă se alege pachetul opţional Sport Chrono. Vitezele maxime care pot fi atinse sunt de 308 şi 306 km/h respectiv. Consumul mixt de combustibil anunţat variază între 8.9 şi 9.0 litri de benzină.

Designul exterior este complet nou și pune accentul pe saltul performanței pentru modelul 911 Type 992. Arcurile lărgite semnificativ au permis instalarea unor roţi faţă cu jante de 20 de inci şi în spate a unora cu jante de 21 de inci. Capătul din spate al coupeului va avea acum aceeaşi lăţime pentru toate modelele, atât cu tracţiune spate, cât şi cu una integrală (1.852 mm, +44 mm), subliniind secțiunea centrală subțire.

În față, corpul maşinii este mai mare cu 45 mm datorită ecartamentului mărit. Alte dimensiuni nu au fost comunicate, însă noul 911 a devenit puţin mai lung datorită consolei frontale alungite. Anterior, pilotul Mark Webber ne-a spus că şi ampatamentul a crescut, însă cu cât exact vom afla mai târziu.

https://youtu.be/X5_IYzGreS8

Porsche ne spune că mânerele uşilor sunt acum retractabile prin intermediul unor mecanisme electrice. Între noile faruri full LED se regăseşte o capotă care evocă designul primelor generații 911. Oglinzile exterioare au fost, de asemenea, reproiectate, iar acum sunt optimizate pentru a minimiza zgomotul produs de vânt. Este, de asemenea, posibilă îndoirea oglinzilor în mod electronic.

Spatele este dominat de către un eleron activ care a crescut în mod semnificativ în dimensiuni şi poate ocupa o poziţie variabilă, alături de o bară luminoasă care interconectează cele două stopuri LED. Lamerele aripilor aranjate vertical pe grila locală sunt echivalente cu contururile lunetei. Un al treilea stop, poziţionat central, a fost integrat pe mijlocul acelor rame de admisie. Din moment ce acest bloc optic este ascuns când eleronul se deschide în sus, există un al doilea bloc optic integrat în spoiler în sine. Ca o caracteristică distinctivă, modelele cu tracțiune pe spate au o grilă complet neagră, în timp ce modelele cu tracțiune integrală au elemente cromate în aceasta.

Nouă este şi inscripţia cu denumirea modelului. Apropo, în afară de secţiunile frontale şi posterioare, toată caroseria este realizată acum din aluminiu!

Interiorul este complet nou şi este caracterizat de liniile clare și drepte ale planşei de bord cu instrumente integrate. Habitaclul din modelele 911 din anii 1970 au fost sursă de inspiraţie. Alături de un turometru poziţionat central în spatele volanului, soluţie tipică pentru Porsche, două afișaje digitale sub formă de cadre oferă informațiile necesare șoferului.

Ecranul central al sistemului multimedia PCM a crescut de la 7 la 10.9 inci și poate fi operat rapid și fără distragerea atenţiei de la drum, datorită noii arhitecturi. Amplasat sub acesta este o unitate compactă de comandă cu cinci butoane pentru acces direct la funcțiile importante ale vehiculului.

În ceea ce privește digitalizarea, modelul 911 face următorul pas în viitor, cu o conectivitate permanentă, precum și cu noi funcții și servicii. Caracteristicile PCM standard includ un sistem de navigaţie online, precum si Porsche Connect Plus.

Scaunele au fost, de asemenea, modificate fundamental. Noul design reduce greutatea vehiculului cu aproximativ trei kilograme, în timp ce geometria adaptată oferă un suport lateral semnificativ mai bun în zona umărului. Deși scaunul este acum poziționat la cinci milimetri mai jos și are o pernă minimă , confortul scaunului a fost îmbunătățit în ansamblu.

Printre alte dotări noi pe care le introduce Porsche este un nou sistem Wet mode, oferit standard şi care este o premieră în industrie. Acesta este capabil să detecteze câtă apă este pe o şosea datorită unor senzori instalaţi în arcurile roţilor şi în consecinţă precondiționează sistemele de control și avertizează șoferul, care poate configura vehiculul cu un accent deosebit pe siguranță, prin simpla apăsare a unui buton sau prin utilizarea comutatorului de mod de pe volan (oferit cu pachetul Sport Chrono).

De asemenea, un sistem de avertizare și asistență la frânare, oferit la fel standard, detectează riscul coliziunilor cu obiecte în mișcare și inițiază frânarea de urgență dacă este necesar. Mai mult, un asistent pe timp de noapte Night Vision Assist, care include o cameră infraroşu, este disponibil opţional pentru prima dată într-un 911.

Opțiunea unui cruise control adaptiv include funcția de păstrare automată a distanței faţă de alte vehicule, funcția stop-and-go, protecția reversibilă a ocupanților și o funcție inovatoare autonomă Emergency Assist.

Noul Porsche 911 va pune la dispoziţia proprietarilor câteva aplicaţii digitale noi, disponibile în dependenţă de piaţă:

  • Porsche Road Trip sprijină pasionații de mașini în planificarea, organizarea și navigarea în călătorii speciale. Traseele alese inteligent includ recomandări exclusive pentru hoteluri și restaurante, precum și puncte de interes și puncte de observare a peisajelor de-a lungul traseului.
  • Porsche 360+ are ca scop să-i permită clientului să se bucure de experiența Porsche chiar și atunci când este departe de vehicul; inima lui “Porsche 360+” este un asistent personal de lifestyle, care este disponibil non-stop. Asistentul intenționează să facă viața de zi cu zi mai ușoară și mai exclusivă.
  • Porsche Impact este un calculator pentru emisii. Acesta calculează contribuțiile financiare pe care clienții Porsche le pot plăti pentru a-și compensa amprenta proprie de CO2 lăsată. Proprietarii de maşini pot alege proiecte climatice certificate la nivel internațional în care să investească. Proiectele disponibile sunt răspândite în întreaga lume și se concentrează pe energia eoliană, hidro și solară, precum și pe protecția pădurilor.

Un bonus opţional pentru proprietarii de Porsche 911 de nouă generaţie este un model limitat de ceas 911 Chronograph Timeless Machine Limited Edition. La fel ca și faimoasa mașină sport, cronograful evocă emoția prin designul său purist, funcționalitate și nivel înalt de performanță. Livrată într-o cutie specială cu emblemă care indică că este un articol limitat, ceasul este disponibil începând cu aprilie 2019 în Porsche Design Stores, Porsche Centers, la dealeri de specialitate și online pe www.porsche-design.com.

Preţurile de start pentru noul Porsche 911 în Republica Moldova le vom anunţa mai târziu.

Evenimentul de prezentare în reluare, filmat inclusiv cu o dronă!

https://youtu.be/iVmQ21Fcxwk

Infografic despre a opta generaţie Porsche 911:

GALERIE VIDEO:

https://youtu.be/OGEEQ9VEEmc

https://youtu.be/U2SejdNbrg4

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?