in , ,

(video) Mai scump decât un Ferrari! Cât poate ajunge să coste un Audi SQ7 modificat de ABT

Cel mai puternic SUV cu motor diesel din lume este Audi SQ7, însă nu cel original, ci varianta-i modificată de atelierul de tuning ABT Sportsline. Mai mult, mai specială şi puţin mai potentă decât aceasta poate fi maşina dintr-o ediţie limitată, pregătită de comun cu renumitul producător de jante Vossen.

Recent, vlogger-ul cunoscut sub pseudonimul Marchettino a făcut un scurt test drive pentru a afla ce ştie să ofere în schimb “consumatorul de motorină”. Printre propriile impresii reuşim să aflăm unele detalii pe care ABT nu le-a scos în evidenţă, acestea fiind destul de interesante.

*Subtitrări în limba engleză pot fi activate din player!

Vezi şi: Moldova: Singurul Audi Q7 6.0 V12 TDI importat oficial în țară este de vânzare

Ţinem să amintim înainte de toate că modelul a beneficiat de un cip tuning şi un eşapament nou, care i-a mărit puterea de la 435 la 520 de cai, iar cuplul maxim de la 900 la 970 Nm. Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h a scăzut până la 4.6 secunde, în timp ce limitatorul de viteză a rămas neschimbat la 250 de km/h.

După ce l-a admirat într-un salon auto şi l-a condus timp de câteva zeci de minute, Marco ne spune că SUV-ul este capabil să producă mai mult cuplu decât cel anunţat de ABT şi anume 1.038 de Nm! Maşina este una dinamică şi la cea mai mică apăsare a acceleratorului este gata să pună la dispoziţie tot arsenalul care se ascunde sub capotă. De asemenea mai are o suspensie modificată prin care garda la sol poate coborî cu 20 de mm.

Vezi şi: (foto) ABT îi măreşte puterea lui Audi SQ7 şi îl îmbracă în „haine” noi

Vezi şi: (foto) AutoSpot.MD: Un Audi SQ7 circulă prin Chişinău cu numere diplomatice

Un alt lucru pe care îl aflăm este că acest SUV nu este pentru persoanele care obişnuiesc să economisească carburant. Chiar dacă este o maşină cu motor diesel, consumul înregistrat de Marco a fost de 20 de litri la 100 de km parcurşi, ori din calculele lui: un litru la 5 km parcurşi!

Pe lângă un kit exterior aerodinamic nou cu numeroase inserţii din fibră de carbon, inclusiv pe terminaţiile eşapamentului, mai există nişte jante forjate unice de 22 de inci create de Vossen special pentru acest model. Interiorul a fost retapițat cu o piele fină, alături de inserţii din fibră de carbon, logouri ABT şi unele care indică numărul de ordine al maşinii care există în doar 10 exemplare.

Apropo, aflăm că exteriorul acestui SQ7 nu este vopsit într-o culoare albastră mată ci colantat! Chiar şi aşa, pentru asta se cer tocmai 4.690 de euro! Preţul total al maşinii este de 216.000 de euro!

Vezi şi: (foto) AutoSpot.MD: Pe străzile Chişinăului a apărut încă un Audi SQ7

Vezi şi: (video) Tesla Model X 100D vs Audi SQ7. Ce maşină accelerează şi frânează cel mai repede

GALERIE FOTO:

What do you think?