in , , ,

(video) Mănâncă asfaltul! Noul Ford Mustang Cobra Jet poate parcurge 402 metri în opt secunde

Ford a transformat modelul Mustang facelift într-un dragster! Concurentul direct al lui Chevrolet COPO Camaro este capabil să parcurgă un sfert de milă mai repede decât acelaşi Dodge Challenger SRT Demon.

Compania Ford a prezentat acum câteva ore peste ocean o variantă de curse a muscle car-ului Mustang, numită 50th Anniversary Cobra Jet. Noutatea este capabilă să parcurgă o distanţă de 402 metri în aproximativ 8.0 secunde, cu cel puţin o secundă mai repede decât “demonul” pe roţi.

Coupeul este echipat cu un motor V8 de 5.2 litri unic, creat pe baza unui motor standard de 5.0 litri. În plus față de creșterea volumului de lucru, inginerii au instalat un superchargher Whipple cu un volum de trei litri. Cutia de viteze este una automată, de curse, cu trei trepte.

Caracteristicile tehnico-dinamice detaliate nu au fost făcute publice. Ford afirmă doar, că la finalul distanţei de 402 metri viteza la ieşire va fi de 241 de km/h.

Vezi şi: (video) Pilotul moldovean Igor Vrabie a reuşit să parcurgă 402 metri cu un Nissan în doar 8.4 secunde

Ford Mustang Cobra Jet 2018 0

Noul Ford Mustang Cobra Jet a mai primit amortizoare hidraulice prin care poate fi reglată garda la sol a vehiculului. Suspensia independentă din spate a fost înlocuită cu o bară de torsiune rigidă, oferind o accelerare mai dinamică pe direcție dreaptă. În plus, mașina mai este echipată cu o cuşcă de protecţie si scaune de curse certificate de FIA.

Ford Mustang Cobra Jet este conceput exclusiv pentru pista de curse și nu fi folosit în calitate de maşină stradală. Un total de 68 de exemplare vor fi produse (referindu-se la 1968, anul debutului primului Ford Cobra Jet clasic). Fiecare maşină cu grafică şi inscripţii unice va costa 130.000 de dolari.

buton subscribe

GALERIE FOTO:

Ford Mustang Cobra Jet 2018 1 Ford Mustang Cobra Jet 2018 2 Ford Mustang Cobra Jet 2018 3 Ford Mustang Cobra Jet 2018 4 Ford Mustang Cobra Jet 2018 5 Ford Mustang Cobra Jet 2018 6 Ford Mustang Cobra Jet 2018 7 Ford Mustang Cobra Jet 2018 8