in , ,

(video) Marele Premiu al Bahrainului la F1. Un pilot Ferrari i-a rupt piciorul unui mecanic, iar altul a câştigat cursa

Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, a doua cursă consecutiv din noul sezon competiţional. Vettel a plecat din pole-position, la startul cu numărul 200 în Formula 1, și părea că poate controla ritmul de cursă fără prea multe probleme, însă nu a fost să fie.

Rivalii de la Mercedes au adoptat o tactică mai agresivă. Lewis Hamilton a plecat de pe locul 9 şi în tot timpul cursei a trecut o singură dată pe la boxe.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Un moment decisiv s-a petrecut în turul 36. Kimi Raikkonen a intrat la boxe și l-a accidentat pe unul dintre mecanicii săi, care a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu (a fost deja operat cu bine).

În acest sens echipa Scuderia Ferrari a fost amendată cu 50.000 de euro, iar însuşi Raikkonen care se afla în clasament pe a treia poziţie, a fost nevoit să abandoneze la scurt timp după acest incident, inclusiv din cauza fumului care a început să-i iasă din monopost.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

https://www.youtube.com/watch?v=JRwRPShWlhg

Astfel, linia boxelor a fost blocată, iar Vettel nu a putut să mai aplice planul inițial. În condițiile date, pilotul Ferrari a decis să rămână până la final cu setul de pneuri pe care îl avea în acel moment, unul soft, și să încerce să reziste în fața celor doi piloți Mercedes.

În ultimele tururi, germanul a fost prins de Valtteri Bottas, însă finlandezul nu a reusit să depășească. Bottas a încheiat al doilea, iar Lewis Hamilton a fost al treilea.

Red Bull Racing a abandonat cu ambii piloți la scurt timp după start, din cauza unor incidente distincte!

clasament bahrain 2018

Vettel și Hamilton sunt despărțiți de 17 puncte în clasamentul general. Următoarea etapă din Formula 1 va fi în China, la Shanghai, week-end-ul următor.

buton subscribe

GALERIE FOTO: