in ,

(video) Marele Premiu al Marii Britanii: Cursă cu accidente în care a câştigat Sebastian Vettel

Pilotul Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1, a 10-a etapă a Campionatului Mondial, acasă la Lewis Hamilton. Germanul a reuşit să-l devanseze pe pilotul britanic al echipei Mercedes AMG, principalul său rival în lupta pentru titlu, sosit la finiş cu două secunde şi 264 de miimi mai târziu.

Finlandezul Kimi Raikkonen (pilot Scuderia Ferrari), care l-a acroşat pe Hamilton în primul tur, retrogradându-l pe poziţia a 17-a după ce plecase din pole position, a completat podiumul.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Cursa a fost marcată de această dată de două intervenții ale Safety Car-ului. Prima dată, după ce Magnus Ericsson a pierdut controlul monopostului, a derapat și s-a lovit de parapet, iar a doua oară după o ciocnire între Sainz și Grosjean.

Odată cu abandonul lui Ericsson, din turul cu numărul 33, echipa Sauber a părăsit cursa. Charles Leclerc, celălalt pilot al echipei elvețiene, ieșise din joc în al 20-lea tur, după ce mecanicii nu au putut remedia problemele monopostului într-o oprire la boxe.

După ce a ieșit Safety Car-ul de pe pistă, cursa nu a reușit să continue prea mult, pentru că impactul dintre Grosjean (Haas) și Sainz (Renault), din al 9-lea viraj, a obligat din nou la arborarea steagului galben.

Max Verstappen a abandonat și el în turul 48, însă primul abandon dintre cele 6 înregistrate în total în cursa de la Silverstone a fost cel al lui Brendon Hartley (Toro Rosso), în turul al doilea.

Lider în clasamentul general al piloţilor după această cursă este Vettel cu 171 de puncte, urmat de Hamilton cu 163 şi Raikkonen cu 116.

Vezi şi: (video) Cel mai scump McLaren 675LT Spider MSO Carbon Series a fost livrat proprietarului

GALERIE FOTO: