in , ,

(video) Filmulețul cu echipajul INP, care a devenit viral pe rețelele de socializare. Reacţia poliţiei la aşa-zisa mituire

(update) Am primit o reacţie din partea INP:

“Precizăm că, în secvența video de pe rețelele de socializare nu sunt atestate ilegalități admise de ofițerii de patrulare, sub forma pretinderii sau acceptării unor favoruri sau beneficii. Mai mult ca atât, echipajul de patrulare 9788 a sancționat șoferul autovehiculului stopat pentru lipsa documentelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă și a reviziei tehnice. În acest sens publicăm respectivul proces-verbal.

Inspectoratul Național de Patrulare nu tolerează acțiunile prin care se urmărește denigrarea imaginii poliției și a inițiat acțiuni de identificare și sancționare a persoanei/lor care intenționat au afectat imaginea poliției și a activității polițiștilor în general.”

proces verbal


Martor ocular: A luat mită sau nu? Filmulețul cu echipajul INP ce a devenit viral pe rețelele de socializare

O înregistrare video care a apărut acum câteva ore în spaţiul online autohton a devenit virală şi a ajuns astfel şi în atenţia noastră. Un martor ocular ar fi surprins momentul când un angajat al INP, parte a echipajului care circulă cu maşina de patrulare cu numerele de înmatriculare MAI 9788, ar fi încasat o mită de la un şofer tras pe dreapta pentru verificări.

Din imagini se poate observa cum poliţistul şi-ar face intenţionat loc în buzunarul din dreapta al scurtei, parte a uniformei, pentru a se pregăti astfel de primirea unor posibili bani. La un moment dat conducătorul microbuzului de model Mercedes-Benz Sprinter se întoarce în vehicul pentru a aduce un alt act cel mai probabil, însă a mai luat cu el ceva în mâna stângă, iar la momentul transmiterii hârtiei cerute, ceea ce era în mâna şoferului dispare în mod miraculos exact în momentul când omul legii se întoarce cu buzunarul deschis spre el.

Nu putem confirma sau infirma că ar fi vorba cu adevărat despre o mită, însă toate circumstanțele cazului stârnesc suspiciuni şi duc asupra faptului că poliţistul ar fi primit totuşi ceva. Spre finalul înregistrării mai poate fi observat un fapt interesant: şoferul în cauză însăși închide portiera maşinii de poliţie…

Deocamdată nu am primit un răspuns, dar vom reveni cu o reacţie din partea INP pe seama acestui caz.

 

Posted by Роман Дмитриевич on Sunday, January 12, 2020

Ataşăm o copie a clipului în caz că cel de sus dispare sau ulterior va fi şters:

Autor video: facebook.com/madeinrepublicofmoldova

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

Într-o maşină a INP au “căzut prin fereastră” 100 de euro. Cum au ajuns banii acolo

Scheme cu taxe ilegale de la subalterni şi trafic de influenţă. Patru poliţişti au fost reţinuţi în nici două zile

De necrezut! Toți agenții de circulație a unui oraș din România au fost arestați pentru luare de mită