in , ,

(video) Maşină exclusivă! Poţi încerca să îţi cumperi această Toyota Supra cu motor V12

(update) Automobilul a fost vândut pentru 9.900.000 de yeni japonezi sau circa 75.000 de euro.


O maşină specială şi poate chiar unică în lume se va vinde la o licitaţie organizată în cadrul Tokyo Auto Salon, un eveniment dedicat automobilelor modificate, organizat local în perioada 12-14 ianuarie 2018.

Vorbim despre un exemplar unic al modelului Toyota Supra, vopsit într-o culoare aurie şi dotat cu motor V12 sub capotă!

Automobilul care a fost transformat într-un supercar se numeşte mai exact Top Secret TS8012V. Proiectul unic îi aparţine unui inginer originar din Japonia, pe nume Kazuhiko Nagata, a cărui pasiune pentru construcţia automobilelor proprii a fost descoperită pe când lucra în calitate de angajat al atelierului GReddy.

Bărbatul îşi făcea maşinile noaptea, iar când şefii au aflat ce face, în loc să-l dea afară i-au permis să-şi continue munca în secret, fără ca alţi colegi de serviciu să ştie despre asta. Anume aşa a apărut denumirea Top Secret, iar această maşină a fost făcută la începutul anilor 2000.

Vezi şi: (video) Evoluția modelului Toyota Supra, din 1978 şi până în prezent, într-un minut

FOTO: superstreetonline.com

La baza proiectului său care a ajuns cunoscut în lumea tuning-ului auto, Nagata a ales un coupe Supra din a patra generaţie, produs în anul 1998 şi cu nume de cod din uzină JZA80.

Primul lucru care l-a schimbat a fost motorul: în locul originalului bi-turbo cu şase cilindri în linie şi cu un volum de 3.0 litri a fost instalat un motor V12 de 5.0 litri, de model 1GZ-FE, care a apărut în acea perioadă pentru sedanul Toyota Century.

Vezi şi: (video) Care e mai rapidă: o Tesla Model S P100D sau o Toyota Supra cu 1000 de CP

Ulterior, după ce a conectat două turbo compresoare HKS şi un sistem de injecţie cu oxid de azot, a reuşit să crească puterea total generată până la 943 de cai şi 1.010 Nm. Pentru că nu mai era loc în faţă, radiatorul a fost mutat în spatele automobilului.

Nagata a mai lucrat la suspensie pentru ca aceasta să reziste noii greutăţi, iar cutia mecanică cu şase trepte Getrag a fost modificată ca să poată prelucra corect toată puterea.

Top Secret TS8012V a primit şi un kit exterior aerodinamic diferit, cu mai multe elemente aerodinamice noi.

Vezi şi: (foto) Un sportcar Toyota Supra a fost văzut la vama Leuşeni

Câţiva ani mai târziu, japonezul a venit în Marea Britanie împreună cu maşina sa cu volan pe dreapta şi se ştie că a fost prins de poliţie circulând pe drumurile publice cu 317 km/h. Acesta chiar a stat câteva zile în arest pentru ce a făcut.

Către anului 2018 acest automobil a ajuns pe circuitul italian Nardo, acolo unde a şi fost stabilită viteza maximă pe care o poate atinge. Aceasta este egală cu 358.22 km/h.

Exemplarul Toyota Supra cu toate modificările suportate este evaluată la minim 500.000 de dolari, astfel încât cifra finală ar putea fi cu mult mai mare la sfârşitul licitaţiei.

Vezi şi: (foto) Făcut cu „soviste”. Vechiul sportcar Toyota Supra a demonstrat o fiabilitate impresionantă

GALERIE FOTO:

Surse foto: madwhips.com, BH Auctiontopsecret-jpn.com

Iti place articolul?