in , ,

(video) Maşinile germane şi cele ruseşti au ajuns în preferințele hoţilor moldoveni în 2020

În Republica Moldova tot mai rar se aud despre cazuri de furt de mașini pentru că nu ar mai fi rentabil un astfel de “business”, la noi. Mai mult aflăm despre spargeri ale acestora cu scopul de a fura bunuri din ele sau pentru ca răufăcătorii să se plimbe până nu sunt prinşi de autorităţi sau până nu le abandonează undeva la marginea unui drum.

Totuşi, acest tip de infracţiune, furtul de autovehicule, nu a dispărut complet. În prima jumătate a anului curent poliţia a înregistrat 20 de cazuri.

În topul maşinilor luate de la proprietarii legali se numără maşini de marcă Opel, Volkswagen şi VAZ, BMW, Audi, Ford si Toyota, în marea majoritate a cazurilor fiind vorba despre modele învechite care nu mai posedă sisteme de siguranţă moderne, unele instalate chiar din uzină.

Oamenii legii spun că în aproape toate cazurile infractorii au profitat de neatenţia sau iresponsabilitatea proprietarilor, în acest caz recomandarea cea mai eficientă fiind instalarea unor sisteme de securitate pentru evitarea neplăcerilor.

Vezi şi: