in , ,

(video) Maşinile Porsche au o valoare chiar dacă sunt avariate. Cu cât s-a vândut la licitaţie acest 959 Komfort

(26.08.2018) Totuşi s-a găsit cine să o cumpere. Maşina a fost vândută în schimbul a 425.000 de dolari, cu mai puţin decât suma estimată iniţial.


(21.08.2018) Maşinile Porsche au o valoare chiar dacă sunt avariate. Câţi bani se cer pentru acest 959 Komfort

Unul dintre cele doar 294 de exemplare Porsche 959 Komfort va încerca să-şi găsească un proprietar peste câteva ore, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Mecum la Monterey Car Week. Chiar dacă maşina este avariată, aceasta costă semnificativ mai mult decât cel mai scump Porsche al momentului.

Vezi şi: (foto) A fost scos la vânzare un Porsche unic, care poate fi atât cabrio, cât şi speedster sau coupe

Modelul 959 a reprezentat o inovaţie tehnologică de forță a companiei Porsche și a avut onoarea de a fi cea mai rapidă mașină stradală de serie în 1986, atunci când au apărut primele exemplare. Cu un timp de acceleraţie de 3.6 secunde până la 96 de km/h și o viteză maximă de 317 km/h (alte versiuni 959 chiar 339 km/h), mai presus de toate celelalte mașini de atunci, a fost definiția finală a vitezei.

Acest uber-Porsche livra, de asemenea, confort și calm pentru a se potrivi cu performanțele sale, făcându-l un supercar suprem al erei sale. Acesta încorporează tehnologii de vârf, printre care un sistem de tracţiune integrală, sistem twin-turbo secvenţial, sistem anti-blocare a frânelor şi o caroserie făcută din materiale compozite uşoare.

Porsche a înțeles că tracțiunea pe toate roțile ar putea servi la îmbunătățirea drastică a manevrabilității prin distribuirea puterii pe fiecare dintre cele patru roți și ar ajuta la atenuarea tendințelor de suprasolicitare existente, caracteristice pentru un 911 care are o mai mare greutate în spate.

Porsche 959 Komfort avariat 0

Folosind o versiune “de-tunată” a motorului de curse de pe modelul 962, Porsche a introdus şi un sistem twin-turbo secvenţial pentru a realiza o livrare mai lină și mai progresivă de putere decât cel care era normă pentru motoarele turbo din acea perioadă de timp. Având un volum de doar 2.85 litri, această minune tehnologică reuşeşte să producă 450 de CP şi 500 Nm de cuplu.

Cutia de viteze este una manuală cu cinci trepte şi o treaptă “G” (din germană “Gelande”) pentru deplasări cu viteze mici pe drumuri mai avariate sau la porniri lente de pe loc.

Porsche 959 Komfort avariat 19

Maşina în cauză are un parcurs de 5.885 de kilometri şi este avariată în partea frontală. Pentru că acolo nu există un motor, viitorul proprietar va trebui doar să repare capota, bara de protecţie, o aripă, un prag lateral şi câte ceva la suspensia ajustabilă.

În schimbul automobilului cu habitaclu tapiţat cu piele Burgundy, cu scaune şi geamuri acţionate electric, cu radio Blaupunkt, cu setul de acte originale şi un set de scule, se vor cere între 450.000 – 550.000 de dolari!

Vezi şi: (foto) Un Porsche 959 produs în 1987 a fost evaluat la peste un milion de dolari

buton subscribe

GALERIE FOTO: