in , ,

(video) Max Verstappen a câştigat cursa aniversară de F1! Lewis Hamilton “s-a oferit” să-i care trofeul

Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull, a câştigat în această duminică Marele Premiu aniversar de 70 de ani de Formula 1, desfășurat pe circuitul britanic de la Silverstone. Anume acolo, în 1950, a avut loc prima cursă de talie mondială din cadrul acestei competiţii sportive.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen a reuşit să se impună în faţa campionului mondial graţie unei strategii mai bune de gestionare a anvelopelor, dar şi după o depăşire a lui Valtteri Bottas, chiar în primul tur, deşi acesta a plecat din pole position, iar olandezul de pe poziţia a patra.

Este pentru prima oară de la începutul acestui sezon în care monoposturile Mercedes-AMG sunt învinse într-o cursă, Verstappen fiind urmat de Hamilton, care rămâne lider în clasamentul general al piloţilor, şi de coechipierul acestuia, finlandezul Valtteri Bottas, pe care Max l-a depăşit în clasamentul piloţilor.

De cealaltă parte, deşi nu a obţinut o victorie, Hamilton, care a primit un punct în plus pentru cel mai rapid tur, a egalat recordul deţinut de Michael Schumacher – 155 de clasări pe podium.

Pentru Verstappen a fost a noua victorie în Formula 1, el încheind cu peste 11 secunde avans faţă de sextuplul campion mondial britanic. Iar Charles Leclerc s-a clasat imediat în apropierea podiumului, pe a patra poziţie, după o singură oprire la boxe.

Din fericire cursa s-a desfăşurat fără accidente, niciun safety car nu şi-a făcut apariţia, iar singurul abandon a fost în ultimele tururi de partea lui Kevin Magnussen de la Haas.

De notat şi un moment amuzant care a fost la final, după ceremonia de premiere, când Hamilton “s-a oferit” să-i care trofeul unic al lui Verstappen :)

Următoarea cursă, a şasea a sezonului actual, va fi Marele Premiu al Spaniei, în perioada 14-16 august, la Barcelona.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?