in , ,

(video) Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei. Ambii piloţi Mercedes AMG au abandonat cursa

Succes în calificări, dar ghinion după câteva tururi din timpul cursei. Chiar dacă au pornit de pe primele două poziţii, Valtteri Bottas (în turul 14) şi Lewis Hamilton (în turul 64 din 71) au părăsit competiţia din cauza unor defecţiuni tehnice ale monoposturilor!

Pilotul britanic a abandonat pentru ultima dată o cursă tocmai în 2016 în Malaezia. Totodată, ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de ieri pe Red Bull Ring este pentru prima oară după 44 de curse când nici un pilot Mercedes nu a obţinut puncte.

A câştigat în schimb pilotul în vârstă de 20 de ani Max Verstappen, care a adus victoria echipei sale originare din Austria.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pilotul olandez Max Verstappen a fost urmat pe podium, la o secundă și jumătate, de finlandezul Kimi Raikkonen (record pe ultimul tur) şi de germanul Sebastian Vettel, ambii de la Ferrari. Colegul său Daniel Ricciardo a abandonat la fel din cauza unei defecţiuni a maşinii în turul 52.

Locul 4 i-a revenit francezului Romain Grosjean, al cincilea a fost danezul Kevin Magnussen (ambii Haas-Ferrari), iar poziţia a şasea i-a revenit francezului Esteban Ocon (Force India-Mercedes).

Printre alţi piloţi care au abandonat cursa, la fel din cauza defecţiunilor, s-au numărat: germanul Nico Hulkenberg (Renault) în turul 10, neozeelandezul Brendon Hartley (Toro Rosso-Honda) în turul 55, iar belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren) în turul 66.

În clasamentul piloţilor, Vettel are acum 146 de puncte şi este urmat de Hamilton cu 145 de puncte, Raikkonen cu 101 puncte, Ricciardo cu 96 punte, Verstappen cu 93 şi Bottas cu 92 de puncte.

În clasamentul constructorilor conduce Ferrari cu 247 de puncte, urmată de Mercedes AMG Petronas cu 10 mai puţine.

Următorul Mare Premiu va avea loc pe circuitul britanic Silverstone la sfârşitul acestei săptămâni.