in , ,

(video) Max Verstappen a reuşit să-l întreacă pe Lewis Hamilton şi a câştigat MP al Malaeziei

Pilotul olandez al echipei Red Bull Racing Max Verstappen (20 de ani, împliniţi chiar la 30 septembrie 2017) a câştigat Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1, desfăşurat duminică pe circuitul de la Sepang, înregistrând cu această ocazie a doua victorie din cariera sa.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Cel mai tânăr pilot din Formula 1 a reuşit să ajungă la finiş cu 12.7 secunde mai repede decât britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, în timp ce poziţia a treia în clasament a fost ocupată de australianul Daniel Ricciardo, colegul de echipă a lui Verstappen.

Sebastien Vettel, pilotul Ferrari, de o perioadă de timp are ghinion şi în această cursă a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start, după ce a fost nevoit să schimbe motorul monopostului său pentru a treia oară în acest weekend! Totuşi, la final a reuşit să urce pe locul patru.

Şi pentru că ghinionul nu l-a lăsat pe Vettel, care a stabilit un nou record al circuitului de la Sepang (1:34.080), şi-a distrus partea din spate a maşinii în urma unui acroşaj cu canadianul Lance Stroll (Williams), dar după trecerea liniei de sosire.

https://youtu.be/YTz5jb0a7ek

După cursa din Malaezia se poate spune că a început o numărătoare inversă, asta pentru că până la sfârşit de sezon au mai rămas doar cinci Mari Premii. Lewis Hamilton este în prezent pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, cu un avans de 34 puncte faţă de Sebastian Vettel.

În clasamentul pentru Cupa Constructorilor se poate anunţa deja că a câştigat-o echipa Mercedes-Benz (503 puncte), în timp ce Ferrari are 385.

Iti place articolul?