in , , ,

(video) McLaren a dezvăluit caracteristicile dinamice ale noului Senna, maşina la care poţi doar visa

Pregătirile pentru Salonul Auto de la Geneva sunt în toi şi de acest lucru se ocupă şi britanicii de la McLaren. Pentru că ultimul model al mărcii, noul Senna, urmează să debuteze în faţa publicului larg acolo, reprezentanţii companiei au decis să-i dezvăluie caracteristicile dinamice.

Supercarul va fi împins pe drumuri de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care stă în partea posterioară a maşinii şi produce 800 de cai putere/800 Nm de cuplu. Cuplat la o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje şi trimiţând toată prin intermediul tracţiunii spate, acceleraţia 0-100 de km/h o face în doar 2.8 secunde.

https://youtu.be/qZxc9owGfuk

Sprintul de la 0-200 de km/h îl poate face în 6.8 secunde, 402 metri îi poate trece în 9.9 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 340 de km/h. Aceleaşi cifre, până la 100 şi 200 de km/h le înregistrează şi modelul Mclaren P1 cu ai săi 916 CP. Proprietarii de P1 nu trebuie să-şi facă mari griji, asta pentru că au un avantaj, o viteză maximă cu 10 km/h mai mare.

Noul McLaren Senna este şi cel mai uşor automobil sport făcut după legendarul F1 (1.138 kg) – doar 1.198 de kilograme. Greutatea a fost redusă la maxim prin aplicarea fibrei de carbon “la stânga şi la dreapta”. De exemplu, fiecare aripă faţă cântăreşte câte 620 de grame, iar spoilerul masiv din spate – doar 4.87 kilograme!

Spoilerul este capabil să reziste unei forţe de 100 de ori mai mare decât greutatea sa, iar raportul putere/masă al noului Senna este de 668 de CP la o tonă.

Vezi şi: (foto) Primul McLaren Senna surprins pe drumuri publice arată absolut spectaculos

Cel mai puternic model al companiei britanice, doar cu motor cu ardere internă, mai este dotat cu o suspensie hidraulică activă, aerodinamică activă, sistem de evacuare a gazelor de eşapament din aliaj de titan şi inconel, mecanisme de frânare carbono-ceramice a căror discuri se produc în şapte luni de zile, anvelope Pirelli P Zero Trofeo R dezvoltate special pentru această maşină şi multe altele.

Amintim că în total vor fi asamblate manual doar 500 de maşini (una în aproximativ 300 de ore se face). Noul McLaren Senna nu mai poate fi cumpărat deoarece toate exemplarele au fost vândute prin comenzi preliminare.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?