in , , , ,

(video) McLaren Senna LM există în doar 20 de exemplare, unul dintre care a fost deja avariat în această vară

McLaren a pregătit două ediţii speciale şi limitate a modelului Senna, numite LM şi Can-AM, însă despre niciuna dintre ele nu a comunicat nimic pe cale oficială, deşi despre ele circulă informaţii încă din 2019.

Acum însă aflăm ceva detalii despre Senna LM datorită a doi dealeri americani care l-au prezentat acum câteva ore şi care vor pune la dispoziţia clienţilor din toată SUA doar cinci exemplare!

Douăzeci și cinci de ani în urmă, iconicul McLaren F1 GTR a întâmpinat alţi veterani de curse la competiţia istorică de 24 de ore de la Le Mans pentru prima dată. Atunci, McLaren nu numai că s-a calificat, ci şi a zdrobit competiția pentru a aduce acasă cel mai de succes debut din istoria cursei.

Pentru a sărbători victoria inițială din 1995 și pentru a onora memoria lui Bruce McLaren, a fost construită o serie limitată de cinci mașini stradale McLaren F1 în stil GTR (plus un prototip). Aceste mașini foarte speciale nu erau tipice F1, ci au fost îmbunătățite pentru un tribut fidel visului lui Bruce McLaren – pentru a crea o experiență autentică de mașini de curse pe drumurile publice. Botezate F1 LM (de la Le Mans), maşinile dispuneau de mai mulţi CP, în combinaţie cu o greutate redusă, aerodinamică îmbunătăţită, caroserie în stil GTR şi vopsită în Papaya Orange.

Acum, pentru a comemora aniversarea de argint a acestei victorii istorice, dar și a acestor mașini iconice, McLaren Orlando și McLaren North Jersey prezintă cu mândrie Senna LM. Toate cele cinci exemplare vor fi vopsite în culoarea McLaren Orange şi dispun de mai multe upgrade-uri de fabrică, printre care: noi porturi lustruite şi capete de cilindri ai motorului, un scut termic din aur de 24 de carate, jante din aluminiu OZ, patru terminaţii de eşapament cu finisaj auriu satinat, o caroserie aerodinamic îmbunătățită, interior complet personalizat cu un set de pedale din nitrit de titan, centuri de siguranţă de curse cu prinderi centrale, dar şi numeroase inserţii LM atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Sub “capotă”, spre deosebire de un Senna obişnuit, vor avea motorul de pe Senna GTR cu 825 CP, care este apropo un supercar de circuit.

În total au fost asamblate doar 20 de exemplare Senna LM. Însăşi producătorul nu a vorbit niciodată public despre acest model, deși știm că cele mai multe dintre ele sunt vopsite anume în această culoare portocalie. Preţul unei maşini se ridică la peste 1.2 milioane de euro.


În contextul celor spuse, iată câteva detalii despre un accident rutier cu implicarea unei astfel de bijuterii. Informaţii despre acesta au apărut la 27 iulie 2020, iar avariată în accident a fost maşina fostului pilot F1 Adrian Sutil, deşi nu se ştie exact dacă fusese el la volan în acel moment.

O căutare online dezvăluie că Sutil a preluat McLaren-ul de la dealerul oficial din Monaco, în ianuarie, iar după doar șase luni mai târziu s-a găsit a fi grav deteriorat într-un accident produs în mica comună franceză Èze.

Suplimentar poţi admira automobilul în acest review care datează din 17 iunie 2020 şi care arată exemplarul considerat a fi unicul din regiunea Asiei de Sud Est şi Australiei.

Iată şi postarea dealerului McLaren din Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția, Regatul Unit, cu unul dintre exemplarele ediţiei pe care l-a recepţionat. Fotografiile datează încă din 23 decembrie 2019.


Vezi şi: