in , ,

(video) Mercedes a început cu dreptul. Nico Rosberg a câştigat prima etapă de Formula 1 din 2016

Nico Rosberg a câştigat prima etapa din Formula 1, Marele Premiu al Australiei. Germanul s-a impus pentru a doua oară în carieră pe traseul Albert Park din Melbourne, scrie Digisport.

https://youtu.be/Mg52AUQd5KY

După acest succes, pilotul Mercedes a ajuns la 4 victorii consecutive. Startul cursei i-a evidenţiat pe Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Plecaţi din linia secundă, cei doi piloţi Ferrari au ajuns pe primele două poziţii.

Mercedes a schimbat strategia, iar Rosberg şi Hamilton au trecut pe pneurile medii. Ferrari a păstrat tactica mai agresivă, cu pneuri super-soft. Astfel Rosberg şi colegul său au avansat pe primele două locuri.

Vettel a încercat să treacă de campionul mondial pe final, însă a greşit în virajul 15 şi a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Kimi Raikkonen a abandonat din cauza un probleme tehnice, în turul 21.

Marea surpriză a fost furnizată de către echipa americană Haas F1. Romain Grosjean a sosit pe locul 6, iar gruparea lui Gene Haas a devenit doar a cincea din istorie care a strâns puncte la debut.

Toţi piloţii Red Bull au intrat în top 10: localnicul Daniel Ricciardo a fost al 4-lea, Carlos Sainz al 9-lea, iar Max Verstappen al 10-lea.

Urmatoarea etapă, Marele Premiu din Bahrain, se va desfăşura între 1 şi 3 aprilie.

FOTO: motor.ru
FOTO: motor.ru

Iti place articolul?