in , ,

(video) Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ a stabilit un timp record pe Nurburgring. Fără supărare pentru Jaguar

Un nou record pe Nurburgring! Dacă în toamna anului trecut Jaguar s-a lăudat că XE SV Project 8 a devenit cel mai rapid sedan care a parcurs un tur pe circuitul german, mai nou, nemţii de la Mercedes-AMG ne spun că acesta a fost “bătut” şi deţin cu drepturi depline un nou timp, realizat cu ajutorul noului Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+.

Să deţii un timp record pe Nurburgring este un lucru dorit de orice producător de maşini sport şi nu există an în care să nu se dea o luptă pentru asta. Se concurează în diverse segmente de maşini şi de aceea nu toţi reuşesc să cucerească titlul.

La categoria sedanuri s-au duelat timp de câţiva ani Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde şi Porsche Panamera Turbo, într-un final câştigând automobilul de origine italiană. Este clar că modelul Panamera în sine nu este un sedan, însă în limba germană, şi modelul Porsche şi cel Alfa Romeo este calificat sub termenul Limousine, fără a se acorda o mare importanţă celei de-a cincea uşi care este tipică liftback-urilor.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Edition 1 – racheta care va fi pe piaţă doar un an

În luna septembrie a anului 2016, Alfa Romeo Giulia QV cu pilotul Fabio France la volan, a parcurs circuitul german în 7 minute şi 32 de secunde, iar peste un an, în noiembrie 2017, Jaguar a ieşit şi a declarat că a bătut acest timp cu al său sedan cu 600 de CP – în 7 minute şi 21.23 secunde. Însă, există un însă!

Jaguar a folosit atunci nu o maşină de serie, ci un prototip, care mai avea încă o cuşcă de protecţie instalată în habitaclu, inclusiv în locul banchetei din spate. Respectiv, timpul record înregistrat cu această maşină este considerat de unii nevalabil.

Maşina de serie Jaguar XE SV Project 8, care a fost prezentată mai târziu, a primit o serie de modificări prin care a devenit un pic diferită faţă de prototip. De asemenea, folosirea unei carcase de protecţie în habitaclu, în locul scaunelor, nu mai poate include această maşină în categoria Limousine. Anume aceste argumente au fost folosite de Mercedes şi au stat la baza invocării deţinerii cu drepturi depline a recordului de timp.

Înregistrarea video care demonstrează stabilirea recordului arată cum inginerul Demian Schaffert conduce rapid şi taie curbele cu maşina care are o greutate de peste două tone, pentru ca într-un final să ajungă la finiş în 7 minute şi 25.41 secunde.

Amintim că versiunea 63 S a maşinii este dotată cu un V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 639 de CP şi un cuplu maxim de 900 Nm, disponibili între 2.500-4.500 rpm. Cu ajutorul său, a unei cutii de viteze cu 9 trepte şi a unui sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 315 km/h.

Vezi şi: (foto) Noul Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupe. Pentru cei care îşi doresc un GT „mai ieftin”

Apropo, băieţilor de la Mercedes-AMG le aparţine şi recordul în categoria break-urilor, înregistrat anul trecut cu Mercedes-AMG E63 S 4Matic+.

Amintim că recordul de timp pe Nurburgring printre toate maşinile de serie a fost stabilit în acest an de către noul Lamborghini Aventador SVJ, iar cel din toate timpurile, la fel în acest an, cu Porsche 919 Hybrid Evo.

Vezi şi: (video) Noul Mercedes-AMG GT 4-door Coupe poate fi comandat şi în RM, dar costă mai mult decât în Germania

Iti place articolul?