in , ,

(video) Mercedes-AMG S 63 vs BMW M760Li – drag race, acceleraţia de la 80 km/h şi testul frânelor

O nouă competiţie interesantă între două sedanuri performante de top, organizată de colegii de la CarWow pe pista unui aerodrom. Lupta nu a fost chiar una cinstită, însă interesant este să vedem ce poate o maşină cu motor V8, Mercedes-AMG S 63 facelift, alături de una cu propulsor V12 – BMW M760 Li xDrive.

Organizatorii au menţionat că nu au putut lua un S 65 AMG cu motor V12 pentru că nu au găsit unul disponibil.

Vezi şi: (video) Drag race: Trei „nemţi” foarte puternici împotriva unui sedan Tesla

Prima competiţie a fost de parcurgere a tradiţionalei distanţe de 402 metri, în care regulile au fost simple: cine primul trece linia de sosire acela este câştigător. Apoi a urmat demonstraţia performanţelor la testul acceleraţiei de la o viteză de 80 de km/h.

Într-un final a fost testată eficienţa mecanismelor de frânare prin oprirea completă de la o viteză de 112 km/h. Cert este faptul că şoferii nu au apăsat pedalele în acelaşi timp.

Vezi şi: (video) Mai ai nevoie de un M7 pur? Iată ce viteză maximă prinde un BMW M760Li pe autobahn

Amintim şi de menţionat că un Mercedes-AMG S 63 care este disponibil în ţări ca Marea Britanie, cu volan pe dreapta, este dotat cu acelaşi V8 bi-turbo de 4.0 litri volum, care produce 612 CP şi 900 Nm, dar poate fi comandat doar cu tracţiune spate!

Din această cauză, acceleraţia 0-100 de km/h o face în tocmai 4.3 secunde în loc de 3.5 secunde cu sistem 4MATIC+. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h, însă poate creşte opţional până la 300 de km/h.

De cealaltă parte, un BMW M760 Li este dotat cu un V12 TwinPower Turbo de 6.6 litri, care produce 610 cai putere și livrează 800 Nm. Cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.9 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 305 km/h cu pachet opţional M Driver’s Package.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Iti place articolul?