in , , ,

(video) Mercedes-Benz arată cum este testat primul său SUV cu propulsie electrică – noul EQC

Mercedes-Benz vede că tot mai mulţi concurenţi se pregătesc să lanseze în masă maşini electrice şi nu rămâne deloc în urmă în acest sens. Jaguar îl are deja pe I-PACE, Audi va prezenta peste câteva săptămâni noul e-tron, BMW vine în 2019 cu varianta complet electrică a lui X3, iar nemţii din Stuttgart pregătesc primul reprezentant al unui nou brand de maşini – EQ, care va fi la fel un SUV!

Noul Mercedes-Benz EQC va fi primul model care va lansa ofensiva de electromobile din partea companiei. Făcut pe baza conceptului Generation EQ Concept, prezentat în 2016 în cadrul Salonului Auto de la Paris, modelul de serie este programat pentru debut în prima jumătate a anului 2019.

Până atunci, producătorul german s-a angajat să-l testeze foarte bine pentru a corespunde calităţii şi pentru ca viitorii clienţi să nu întâmpine probleme. La începutul lunii martie ne-a comunicat că îl setează în nordul Suediei, la o temperatură de sub -35 de grade Celsius, în cel puţin 500 de teste individuale. Astfel, tracţiunea pe zăpadă, pornirea la rece şi temperaturile geroase nu ar trebuie să fie o problemă pentru complexul de tehnologii care vor fi instalate pe noul automobil.

Mercedes Benz EQC test prototip 0

La începutul lunii mai a fost testat în regiunea Pădurii Negre din Germania. Mai nou însă, deja câteva prototipuri pre-serie cu design exterior şi interior final, au fost aduse pentru a fi testate în sudul Spaniei, acolo unde temperaturile pot depăşi 50 de grade Celsius.

Inginerii Mercedes-Benz se vor orienta aici mai mult pe punerea la punct a detaliilor din unitatea de propulsie, suspensie, roţi şi izolare fonică. Totodată se vor testa sistemele de climatizare şi cel de răcire a bateriilor în astfel de condiţii meteo, inclusiv cele de asigurare a protecţiei.

De la testele din Spania vin şi primele imagini cu interiorul maşinii. Acesta va fi făcut în stilul ultimelor modele din gamă, în special A-Class şi S-Class. Bordul va fi compus din două ecrane, iar sistemul multimedia va fi noul MBUX, trădat de suprafaţa tactilă de pe tunelul central.

În total în teste sunt implicate aproximativ 200 de prototipuri şi acestea se pot găsi în ţări precum Germania, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Dubai, Africa de Sud, SUA sau China. Maşina se dezvoltă deja de trei ani de zile, iar 65% din teste sunt efectuate în condiţii reale de exploatare.

Vezi şi: Ştiai asta? Ţara în care se poate face deja o precomandă pentru primul electromobil Mercedes-Benz EQ

buton subscribe

GALERIE FOTO: